Головна » 2011 » Лютий » 25 » Україна - Туреччина: Чи доживе інтрига до неділі?
12:02
Україна - Туреччина: Чи доживе інтрига до неділі?
ЧЄ-2012 з футзалу. Кваліфікаційний раунд. Група 5. 2 тур. Анонс 
Другий день кваліфікаційного раунду відбіркового турніру ЧЄ-2012 з футзалу, матчі якого проходять у Харкові, у групі 5 відкривають невдахи першого туру - збірні Бельгії та Угорщині.

Кожна з команд у своєму прем'єрному матчі провела по одному хорошому тайму, але і по одному провального. І це останнє обставина привела до того, що для бельгійських і угорських футзалістів сьогоднішня гра, по суті, є «матчем смерті» - для переможеного перспектива зіграти у фінальній частині чемпіонату Європи відсувається аж до 2014 року.

Які сильні та слабкі сторони вдалося помітити у цих команд в перший ігровий день? Угорська команда дуже непогано почала свій матч проти збірної Туреччини, багато пресингувала, ніж припиняла спроби атак суперника в самому їх зародку. Один з найдосвідченіших в її складі Томаш Лоді впевнено виконував диспетчерські функції, та й вся команда в цілому показувала хороший контроль м'яча. Але все це відбувалося тільки до того моменту, як атаку слід було доводити до логічного завершення. При тому територіальної переваги, яку мали угорці, ударів по воротах, у тому числі і точних ударів, було замало. У другому ж таймі оборона збірної Угорщини не змогла впоратися з довгими занедбаністю суперника на високорослої Ільдіріма, не завжди гравці встигали повертатися назад при зриві своїх атак, та і два швидко пропущених м'ячі, які позбавили угорську команду гандикапу, здобутого в першій половині, стали для футболістів сильним ударом.

Збірна Бельгії, навпаки, продемонструвала завидну психологічну стійкість - все-таки змусити себе грати з подвоєною енергією, програючи 0:4, це дорогого коштує. Виявилося, що й у позиційній атаці бельгійці виглядають непогано, м'яч у них «тримався». З мінусів варто відзначити, відсутність у команді «б'ють» футболістів - у своїх атаках гравці намагалися довести атаку до того моменту, коли удар повинен був наноситися або з меж штрафної, або метрів з семи-восьми. Ну а перший тайм показав, що вихід з-під пресингу це взагалі проблема для збірної Бельгії - поки українці жорстко пресингували бельгійці, нічого не вигадуючи, просто позбувалися м'яч, вибиваючи його подалі від своїх воріт.

Історія зустрічей збірних Угорщини та Бельгії просто вражаюча - сьогоднішній матч буде вже 24-му (!), А перший був зіграний ще в далекому 1996-му році. Перевага в цих поєдинках на стороні бельгійців: 11 перемог, 4 нічиї при восьми поразках. Відзначимо, що востаннє збірні Угорщини та Бельгії грали майже рівно три роки тому - 23 лютого 2008 бельгійці на виїзді впевнено переграли свого суперника 7:2.

Якщо у бельгійців з угорцями густо, то в українців з Туреччиною порожньо - в щоглі, який стоїть другим у програмі другого туру, збірні України та Туреччини вперше зіграють один з одним. І ці дві команди в перший день провели по одному провальному тайму, але і по одному відмінному - останні дозволили набрати кожної з команд по три очки.

У зв'язку з цим у турнірній таблиці закручується цікава ситуація. І збірної України, і збірної Туреччини є сенс в першому матчі дня «повболівати» за нічию, тоді переможець матчу Україна - Бельгія відразу ж стає переможцем групи! Володар путівки на поїздку в Хорватію може визначитися і ще в двох випадках: по-перше, якщо сьогодні одночасно виграють збірні Угорщини та Туреччини, і, по-друге, якщо Бельгії та Україні, що дозволить достроково пити шампанське відповідно збірним або Туреччини, або Україна .

sport.ua

Категорія: Футзал в Україні | Переглядів: 549 | Додав: Andrey | Теги: збірна України, футзал. чемпіонат Європи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]