Головна » 2010 » Листопад » 5 » Тайм мінімально переміг Ураган, а Моноліт громить Шахтар +огляд матчів
18:16
Тайм мінімально переміг Ураган, а Моноліт громить Шахтар +огляд матчів

Саьогодні у вищій лізі було зіграно 2 матчі. Якщо перемога Тайму несподіванкою не стала то програш донецького Шахтаря середняку Моноліту та ще й на власному майданчику стала справжньою сенсацією.

«Шахтар» - «Моноліт» - 2:6
Донецьк. Спорткомплекс «Текстильник»

«Шахтар»: Сухомлинов - Воронін, Мірошник, Юнаков, Дяк - Вершинін, Калуков, Вахула, Дрьомов - Свиридов, Стрільців
«Моноліт»: Гурко - Баєв, Аветисян, Ткаченко, Мінаєв - Храбров, Іванов, Кулик, сколоти, Колесніков
Арбітри: Гроховецкій (Київ), Банасько (Фастів)
Голи: Юнаков (26), Дяк (35) - Баєв (12), Мінаєв (16), Іванов (25), Кулик (35, 37, 37)
Попереджені: Дрьомов (11), Свиридов (29) - Баєв (20)

Удари (в ствір): 27 (15) - 16 (10)

Список історичних перемог поповнюється

Донецький «Шахтар» продовжує шукати відповіді на питання що таке «не щастить», і як з цим боротися. Сьогодні багаторазовий чемпіон країни програв черговий домашній матч, причому колективу, якому до цього жодного разу в історії не поступався. Команда Ігоря Москвичова, якому завтра виповниться 39 років, показала змістовну темпових гру, створила з десяток гольових моментів, але реалізувала тільки два з них. Харківський «Моноліт» зіграв чітко і раціонально, але витиснув максимум з мінімуму і відправився додому в піднесеному настрої.

Гра відбулася на майданчику спорткомплексу «Текстильник», який відповідає всім вимогам регламенту і цілком може вважатися зручним і затишним, але до святкового настрою не має - зразок фізкультурно-оздоровчого комплексу спального району. Два попередні домашні матчі «Шахтар» проводив у просторій «Дружбі», де навіть дихається легше, і записав у свій актив дві «сухі» перемоги. Втім, це лише суб'єктивне спостереження.

Команди поєдинок почали на хороших швидкостях, ніхто в обороні не відсиджувався, а й гостро атакувати через брак нестандартних ходів вдавалося лише епізодично. «Шахтар» більше володів м'ячем, але високий темп часом приводив до банальної суєті, та й браку в передачах було предостатньо. Ближче до середини тайму господарі затиснули гостей на їх території, вкусити вдавалося, а от проковтнути (чи то пак, забити такий бажаний гол) - ніяк. Кращий шанс на 9-й хвилині змарнував Дяк, який після швидкої комбінації і прострілу Вершиніна примудрився з метра пробити в ближню штангу.

Новий сюжетний поворот у цій динамічній грі (перший тайм тривав рівно півгодини «брудного» часу) стався на 12-й хвилині, коли Юнаков допустив першу результативну помилку на своїй половині, а Баєв реалізував вихід один на один. Ось такий черговий парадокс нашого нинішнього чемпіонату - атакували одні, а відкрили рахунок інші.

Тепер боротьба йшла на зустрічних курсах - на трибунах було весело. На стику 13-й і 14-й хвилин за якихось 15 секунд суперники обмінялися важкими ударами. Спочатку Мінаєв в останній момент виніс стрибає в сітку порожніх воріт м'яч після удару Дремова, а в атаці у відповідь Кулик після виходу сам на сам пробив повз ворота. І все-таки слобожани свій другий гол до перерви забили. Тепер вже Мірошник не дотягнувся до м'яча після високої діагоналі, а Мінаєв прийняв м'яч і точно пробив з правого флангу. Незабаром Ігор Москвичов взяв тайм-аут і зажадав від підопічних, яким доводилося боротися і з суперником, і з нефарт, не зупинятися, але гру перервав перерву.

З перших хвилин другого тайму ніяк не вдавалося позбутися думки, що «Шахтар» грає в більшості - настільки великим була територіальна перевага срібного призера минулого сезону. Донеччани показували хороший рух і розхитували оборону «Моноліту», але харків'яни витримали цей натиск і на 25-й хвилині провели зразково-показову контратаку. Після останнього пасу Кулика відразу два «шахтаря» кинулися під м'яч, але заблокувати удар Іванова не зуміли - м'яч таки долетів до «дев'ятки».

Здавалося, що вже тепер пісенька господарів заспівана, але вони один м'яч відіграли досить швидко. Юнаков з душею пробив з лівого флангу, а Дяк своїм маневром дезорієнтував воротаря. Цікаво, що в цей момент один масажистів «Шахтаря» бігав у роздягальню за воротарського футболкою для автора гола. «Шахтар» продовжував тиснути і далі, ось тільки забити ніяк не вдавалося. Крапку в матчі на 33-й хвилині міг ставити Мінаєв, але капітан «Моноліту» промахнувся. Рівно за сім хвилин до закінчення гри вже капітан «Шахтаря» Юнаков вперше з'явився на майданчику з воротарськими обов'язки на додачу.

Ясна річ, що крок був ризикованим, але нічого іншого не залишалося. Перша можливість розіграти зайвого у «гірників» була на 35-й хвилині, ось тільки Калуков після прострілу Мірошника не зумів підправити м'яч у незахищений ближній кут з півметра. А далі був розв'язка: Мінаєв і Кулик втекли в контратаку, і останній нарешті відправив м'яч за спину Сухомлинова. Тут же Дяк замкнув простріл Стрельцова з меж воротарського майданчика, але відродження інтриги завадили два «цвяха в кришку труни» від Кулика, який бив зі своєї половини по порожніх воротах. Кінцівка матчу перетворилася на безглузду доігровку.

«Моноліт» вперше в історії з п'ятої спроби обіграв «Шахтар», а після гри задоволений наставник гостей Роман Перадзе запропонував гравцям виконати ... вправи на розтяжку. Як кажуть, кожному своє. «Шахтарю» сьогодні дісталося не зовсім обов'язкове, але чергової поразки.


«Тайм» (Львів) - «Ураган» (І.-Франківськ) - 1:0

«Тайм»: Іваняк - Павленко, Скорий, Макаєв, Бондар - Кондратюк, Овсянніков, Якунін, Шевченко
«Ураган»: Ципун - Валенко, Павлюк, Пилипів, Чепорнюк - Шотурма, Ярий, Кіндратів, Цвєлих - Сержан, Біро Жаде, Ренатіньо
Арбітри: Дребужан (Мукачево), Кравченко (Суми)
Гол: Олександр Кондратюк, 20

Удари (в ствір): 16 (11) - 24 (12)

Огляд матчу дещо пізніше.

http://futsal.sport.ua



Категорія: Екстраліга | Переглядів: 825 | Додав: Andrey | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]