Головна » 2013 » Квітень » 5 » Кардинал-Рівне - Єнакієвець (Єнакієво) АНОНС
17:49
Кардинал-Рівне - Єнакієвець (Єнакієво) АНОНС
Гра не тільки за очки, гра – за шанс на плей-офф

За 5 турів до завершення ігор регулярного чемпіонату кожне очко для всіх команд на вагу «золота». А ось для рівнян і єнакієвців і поготів, адже обидва колективи поставили мету потрапити до квартету найсильніших, який гратиме у плей-офф. На даний час відставання обох від четвертої команди – «ЛТК» – складає 5 очок, а тому кожне втрачене очко може стати роковим, а кожне набране очко, навпаки, найдорожчим. Тому немає сенсу загострювати увагу на ціні перемоги в матчі.

Обидві команди мають однакову кількість очок, але гості провели на одну гру менше. Якщо «кардиналівцям» залишилося провести по два матчі в гостях і дома, то суперники зіграють так само два матчі в рідних стінах, а ось у гостях на гру більше – три.

Теоретично наздогнати і увірватися до квартету найсильніших мають шанси обидва колективи, а ось чи вдасться їм це зробити, залежатиме не лише від них, а й від команд, які на даний час знаходяться вище. Після попередньої гри в Рівному «Єнакієвець» підсилився спочатку одним, а згодом ще трьома бразильцями. Рівняни ж під час дозаявки лише Тригубцем, і той поки що не встиг зіграти за команду жодного матчу.

Після останньої очної зустрічі в Єнакієвому, коли гості програли 2:3, обидва колективи по різному здолали подальший турнірний шлях. Три наступні гри «Єнакієвець» провів невдало. Спочатку програли в Луганську «ЛТК» – 2:3, потім дома «Локомотиву» – 2:4, і знову 2:3 в гостях, тепер вже «Урагану». І коли вже здалося, що «Єнакієвцю» буде складно піднятися з колін, донбасівцям не очікувано вдається опустити з небес «Енергію», здолавши її в рідних стінах з рахунком – 5:2. Звичайно, що наступна домашня перемога над аутсайдером «Спортлідером+» не видавалася дивною, але, не дивлячись на рахунок 6:2, була досить непростою. Натомість у цей же час рівняни, пропустивши тур одразу після поразки «Єнакієвцю», уже в наступному здолали дома 3:2 «ЛТК», в Харкові відібрали очко у лідера «Локомотива» (1:1). Здавалося, не буде проблем і в домашньому матчі з «Ураганом», але єдиний гол забитий гостями, приніс їм перемогу. Після цього під гарячу руку «Кардиналу» потрапила «Енергія», яка, до речі, перед цим поступилася в Єнакієвому. У рідних стінах «кардиналівці» забили у ворота чемпіонів 6 м’ячів, пропустивши лише 3. І так само, як і єнакієвці, закріпили свій успіх перемогою над аутсайдером, правда, в гостях – 4:2.

Як бачимо, «Єнакієвець» зазнав трьох поразок і здобув дві перемоги, а «Кардинал» здобув три перемоги, один матч звів внічию і зазнав однієї поразки. Це і дозволило рівнянам наздогнати суперника за кількістю набраних очок. Цікаво також, що два попередні матчі команди проводили з одними і тими ж суперниками: львів’янами і хмельничанами. Причому, і єнакієвці, і рівняни закінчили ці ігри на свою користь.

Загалом «Єнакієвець» у рідних стінах здобув 6 перемог, два матчі звів унічию і зазнав двох поразок. У гостях здобуток команди значно скромніший – 2 перемоги, одна нічия і 6 поразок. МФК«Кардинал-Рівне» в рідних стінах здобув 5 перемог, одну нічию і зазнав 4 поразки. У гостях здобуток дещо скромніший – 3 перемоги, 2 нічиї і 5 поразок.

МФК«Кардинал-Рівне» і «Єнакієвець» провели 13 очних зустрічей, із них 9 у регулярному чемпіонаті і 4 в плей-офф: 3 перемоги на рахунку рівнян (усі дома), 7 матчів виграв «Єнакієвець» (5 дома, 2 в гостях) і три матчі закінчилися внічию (дві в Єнакієвому, одна в Рівному), різниця забитих і пропущених – 54:35 на користь команди з Єнакієвого.

Найбільше голів у командах у цих матчах забили – в «Кардиналі-Рівне»: Маринюк і Бондар по 5, на гол менше Тригубець, а в «Єнакієвці»: Нестерук – 11, проте 1 гол у свої ворота, Сільченко – 9, по 6 Хурсов, Скорий і Доманський, але останній один із голів провів у власні ворота. П’ять голів забив Волянюк, але Михайло 2 голи забив граючи за «Єнакієвець», а 3 в складі «Кардиналу».

Звісно, що обидві команди гратимуть на перемогу. На стороні рівнян палка підтримка вболівальників, яка останнім часом значно покращилася, і бажання здобути першу в сезоні перемогу над суперником, адже до цього були домашня поразка, нічия та поразка в гостях, причому обидві поразки з однаковим мінімальним рахунком 2:3. Гості ж, керовані знаним тренером, не здадуться в Рівному без бою, правда, багато залежатиме від бразильців. Чи зможуть вони в Рівному продемонструвати якісну гру?

Все це додає інтриги матчу, «заруба» гарантована, а тому вболівальникам навряд чи доведеться сумувати. Цікаво також буде дізнатися, чия тактика на гру виявиться більш прагматичною і дієвою – молодого граючого головного тренера Сергія Піддубного, чи більш досвідченого головного тренера гостей Олега Солодовника. Можливо, рівнянам додасть настрою і стане додатковим стимулом святкування 20-річчя рівненського футзального клубу, яке розпочнеться грою ветеранів футзалу о 15.00.

Проте, якій з команд вдасться вийти на майданчик більш згуртованою і націленою на перемогу, та в підсумку і здобуде такі необхідні, і дуже важливі для себе три очки. А ось команда-невдаха цілком може розпрощатися з надією на потрапляння до чільного квартету, і в першу чергу це стосується господарів, адже гості все-таки мають гру в запасі.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ
Категорія: Анонси | Переглядів: 4138 | Додав: Andrey | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]