Головна » 2011 » Серпень » 5 » Володимир ВАЛЯВКА: «У Екстраліги назад дороги не має»
15:44
Володимир ВАЛЯВКА: «У Екстраліги назад дороги не має»


Президент «Кардиналу-Рівне» про проблеми із підписанням договору між АМФУ та Екстралігою

Нещодавно відбулось засідання Екстраліги і АМФУ, на якому не вдалось підписати контракт про передачу прав проведення змагань Екстралізі. Про проблеми із підписанням договору, фінансову допомогу збірній України і категоричну позицію Екстраліги у ексклюзивному інтерв’ю «Футболу 5х5» розповів президент «Кардиналу-Рівне» Володимир Валявка.

«22 серпня на спільному засіданні повинен бути підписаний Договір про передачу прав на проведення чемпіонату»

– Розкажіть про засідання президентів клубів Екстраліги і АМФУ.
– 1 серпня в понеділок відбулось засідання президентів Екстраліги і спільне засідання Екстраліги із представниками АМФУ. Від Асоціації міні-футболу були присутні майже усі представники Виконкому.
Основне питання, яке розглядалось – це питання договору про передачу прав проведення чемпіонату Екстралізі. Було кілька питань, які не влаштовували сторони по договору. Основне питання – це фінансове, і друге – це те, що Екстраліга не є колективним членом АМФУ і саме це завадило підписанню договору. На сьогоднішній момент ми ніби дійшли компромісу, згладили всі кути, що стосувались договору, зокрема фінансової підтримки АМФУ. В свою чергу 20 серпня Радою АМФУ повинна прийняти Екстралігу у колективні члени. І 22 серпня на спільному засіданні повинен бути підписаний Договір про передачу прав на проведення чемпіонату.

– Хто був присутній на нараді?
– Були практично всі президенти команд Екстраліги. «Ураган» – це Олександр Бубен, «Енергія» – Олександр Стефанків, «Локомотив» – Павло Некрасов, «Єнакієвець» – Андрій Новіков, «Моноліт» - Роман Перадзе, не було президента «ЛТК» Юрія Шацького, якого представляв начальник команди Геннадій Клименко, «Титан-Зоря» – Анатолій Пучка, але він був лише на першій частині, і я, як президент «Кардинал-Рівне». АМФУ представляли президент Геннадій Лисенчук, віце-президенти Володимир Братусь, Микола Повисший, а також Геннадій Гора, Віталій Олійник, Василь Кузьменко і людина, яка вирішувала юридичні питання по договору.

«Біда АМФУ саме в тому, що вона не звітується перед клубами за свої видатки»

– Засідання було поділене на частини. Був порядок денний?
– Перше засідання було ранішнє, то президенти клубів Екстраліги збирались разом у неформальній обстановці. Після цього було спільне засідання із представниками АМФУ, на якому ми вислухали один одного. Потім після перерви були два окремі засідання Екстраліги і Виконкому АМФУ. І після чого ми знову зібрались разом і на спільному засіданні ми погодили питання, які обговорювали впродовж дня.

– Ви сказали, що основним було фінансове питання...
– Фінансове питання заключалось у тому, скільки Екстраліга повинна виділяти коштів на підтримку АМФУ. На збірну, і на інші видатки. Біда АМФУ саме в тому, що вона не звітується перед клубами за свої видатки. Тому ми не знаємо куди ті гроші йдуть, в тому числі і наші внески. Була дана пропозиція, щодо певної суми коштів і термінів їх оплати.

– Щодо формату змагань. Вже остаточно прийняли, що чемпіонат буде проводитись у чотири кола. І скажіть Вашу думку, щодо формату. Чи підтримуєте Ви плей-офф?
– Рішення щодо формату чемпіонату було прийнято ще раніше, на одному із попередніх засідань. Було проголосовано. Я в принципі був проти такого формату, я був за плей-офф у якомусь форматі, щоправда на той час ще не було відома кількість команд, які будуть брати участь. Але деякі команди були за проведення чемпіонату у 4 кола і проголосували за це. Зараз у деяких команд змінилась думка, але вже ніхто переголосовувати не буде. Адже до чемпіонату залишилось дуже мало часу і вже до 10 серпня має бути проведене жеребкування Екстралігою.

«Будемо дбати про імідж країни»

– Якщо 20 серпня АМФУ не прийме Екстралігу у колективні члени, чи готові клуби від’єднатись від АМФУ на прикладі баскетболу, який кілька років тому створив свою Українську Баскетбольну Лігу і розігрував власний чемпіонат?
- Зараз я бачу одностайність клубів. Ми стараємось згладжувати ті гострі кути із АМФУ. Процес вже пішов і ми вже взялись за організацію чемпіонату і назад дороги немає. Якщо Асоціація не підписує договір, то чемпіонат ми проводимо все рівно Екстралігою. Адже ми зі своєї сторони все зробили для підписання цього договору. Ми просили Асоціація раніше прийняти нас в колективні члени, але вони весь час затягували цей процес. Побачимо, що буде 20 серпня.

– Чи будуть мати учасники Екстраліги, президенти команд, якийсь вплив на збірну України, на кандидатуру головного тренера збірної хто б ним не був?
– Це питання не обговорювалось. Це прерогатива АМФУ, ми можемо лише давати рекомендації зі своєї сторони. Але зі своєї сторони ми будемо дбати про імідж країни і старатимемось, щоб гравці, які є у клубах, вчасно прибували до лав збірної країни і віддавались, граючи за нашу країну.

Володимир КРУПЧУК. «Футбол 5х5»
Переглядів: 451 | Додав: KROKODILLER | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]