Головна » 2011 » Січень » 27 » Віталій Ніколаєнко - хотіли замінити Шахтар, але не дозволив регламент....
18:10
Віталій Ніколаєнко - хотіли замінити Шахтар, але не дозволив регламент....

За тиждень до «Фіналу чотирьох» Кубка України з футзалу його організатори - Запорізька обласна асоціації міні-футболу - були приголомшений неприємний звісткою. Один з півфіналістів турніру донецький «Шахтар» знявся зі змагань ...

- Можу вже точно сказати, що «Шахтаря» на «Фіналі чотирьох» не буде, - з жалем говорить віце-президент ЗОАМФ Віталій Ніколаєнко, який став одним з головних ініціаторів та організаторів проведення вирішальної стадії Кубка України в Запоріжжі - Думаю, багато любителів футзалу знають , що в кінці минулого тижня керівництво донецького «Шахтаря» оголосило, що команда знімається з усіх всеукраїнських турнірів. Так ось, за вихідні гравці донецької команди разом з головним тренером Ігорем Москвичова прийняли рішення приїхати в Запоріжжі за свій рахунок і все-таки зіграти. На жаль, домовитися, з керівництвом клубу хлопцям не вдалося .-

Ви не спілкувалися з керівництвом «Шахтаря»?

- Постійно був на зв'язку з наставником команди Ігорем Москвичова. Знаю, що він і Асоціація міні-футболу Україна докладали всіх зусиль, щоб команда взяла участь у «Фіналі чотирьох», але ... Я не знаю, що трапилося в донецькому клубі, але, ймовірно, у його керівництва є вагомі причини для такого радикального рішення .

- Чи вплине неучасть «Шахтаря» на організацію «Фіналу чотирьох»?

- Звичайно, адже ми почали підготовку ще в грудні, вже розвісили афіші і бігборди по Запоріжжю, зробили програмки. Природно, скрізь серед півфіналістів турніру вказаний «Шахтар». Наша мета - на високому рівні провести "Фінал чотирьох» і гідно представити не лише запорізький футзал, але і все наше місто. Ми підготували культурну програму для учасників, глядачів очікує шоу-програма. Звичайно, ми вже продумали, як заповнити паузу між двома півфінальними зустрічами. Тепер же доведеться все урізати, переробляти. Чесно скажу, що ми до останнього сподівалися на участь «Шахтаря». У минулому році донецька команда провела в Запоріжжі благодійний матч, який зібрав дві тисячі глядачів. У «Шахтаря» тут є свої вболівальники, і я, наприклад, теж збирався вболівати за донеччан.

- Чи буде такий «Фінал чотирьох» неповноцінним?

- Безумовно, але впадати у відчай запорізьким любителям футзалу не варто. У першому півфінальному поєдинку за участю львівської «Енергії» та івано-франківського «Урагану» на майданчик вийде майже весь склад збірної України, а також гравці збірної Азербайджану - півфіналіста останнього чемпіонату Європи. Буде дуже цікаво.

- Віталій Петрович, чи були варіанти замінити «Шахтар»?

- Ми цікавилися, чи можна замість донеччан випустити, приміром, збірну Запоріжжя. Проте в регламенті чітко зазначено, що якщо один з учасників знімається з турніру, то його суперник автоматично потрапляє в наступну стадію. Таким чином, у фіналі точно зіграє рівненський «Кардинал». Є ще один варіант: можна змінити власника клубу, але за такий короткий термін це нереально, та й безглуздо.

- Як ви вважаєте, зняття зі змагань «Шахтаря» вдарить по іміджу українського футзалу та за його популярності?

-Вже позначилося. «Шахтар» - це п'ятикратний чемпіон України, це бренд, це найвідоміша за кордоном команда Україні. Наведу лише один приклад. Одна запорізька громадська організація замовила по сто квитків на півфінал та фінал Кубка України. Однак, як тільки люди дізналися, що «Шахтаря» не буде, вони скасували заявку. Багато запорізькі любителі футзалу мріють бачити в нашому місті професійну футзальну команду. У цьому році в чемпіонаті Запоріжжя стало на п'ять команд більше, тобто популярність футзалу зростає. І це при тому, що міська та обласна влада не надають нам підтримки - ні матеріальної, ні організаційної. Ми розвиваємося тільки за рахунок внесків команд.

- Чи буде трансляція «Фіналу чотирьох»?

- Ми хотіли домовитися з одним з українських телеканалів, але нам виставили за трансляцію просто нереальну суму. Втім, півфінал і фінал покаже запорізьке телебачення. Крім того, буде трансляція на сайті Запорізької обласної асоціації міні-футболу. Загалом, що було в наших силах, ми зробили.


Прес-служба ЗОАМФ

Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 609 | Додав: Andrey | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]