Головна » 2010 » Жовтень » 30 » Ураган - Локомотив. Битва конкурентів.
12:57
Ураган - Локомотив. Битва конкурентів.
[b]Як раціонально розпорядитися кадровим багатством?

Будь-кому з нас доводилося стикатися з такою кризовою ситуацією, як відсутність фінансів. При всьому її негативі, виходить знайти і позитивний бік - немає грошей, ну значить, розслабся, оскільки і немає проблем, куди ж їх витратити. Звичайно, автору знайоме й інше вислів, мовляв, були б гроші, а куди їх витратити завжди знайдемо. Десь це правильно, але тут вже треба хоч трохи, але включати мізки, щоб своїм багатством розпорядитися раціонально.

Напевно, більшість з читачів, добре знайомих з ситуацією в нашому футзалі, здогадалися, на що тут йде натяк. Було у головного тренера «Урагану» Сергія Гупаленко в обоймі 9 польових футболістів, і не було ніяких турбот - як гравці не тренуються, чи добре, чи погано грають, на найближчий матч усіх дев'ятьох і належало випускати. До речі, відзначимо, що абсолютно аналогічна ситуація і в більшості клубів вищої ліги. Укомплектовані вони практично впритул (і це ще в кращому випадку, а то в наявності і недокомплект), конкуренції немає, а значить, грають всі, хто є, незалежно від того, як грають.

І ось отримує «урагановскій» наставник солідне підкріплення відразу в кількості трьох і не просто футболістів, а легіонерів, які за законами футболу зобов'язані грати. Інакше, навіщо ж їх запрошували? На дебютному за участю бразильського десанту турнірі в Україні все було чудово. Сергій Гупаленко мав можливість виставити три повноцінні четвірки, і по ходу дистанції ними маневрувати. Інша справа в чемпіонаті, коли в заявку можна вносити максимум 12 футболістів. А ось тут у рульового «Урагану» виникає дилема, як бути? Хтось із польових на кожен з матчів повинен бути зайвим, благо, молодість Петра Шотурми дещо пом'якшує проблему, адже йому лише 18, а значить, він потрапляє в заявку, згідно з Регламентом, «як гравець молодше 1990 року народження». Є, щоправда, варіант, при якому в заявку на гру можна включити всіх 12 гравців і тільки одного воротаря, але це спочатку ризик залишитися по ходу матчу без голкіпера.

Отже, підсумуємо. Як не крути, але в «Урагану» тепер кожен раз буде 14-й зайвий, і їм, зрозуміло, не хоче опинитися ніхто з футболістів. Неминуче повинна зрости конкуренція, залишається нам усім дізнатися, як це скаже на результатах команди.

Суперник «Урагану», до речі, відмінно укомплектований ще з початку сезону. І вже у вересневих матчах було видно, що це дозволяє головному тренеру «Локомотива» Євгену Ривкіна маневрувати не тільки складом, то тактикою. Не будемо конкретизувати, за рахунок яких гравців це робилося, в цьому розбиратися завдання суперників «залізничників», але те, що це справно працює, наочно демонструє турнірна таблиця, в якій харків'яни продовжують залишатися єдиною командою, яка не втратила жодного очка.

Не на користь гостей грає той факт, що «Локомотиву» раніше не дуже давалися матчі в Івано-Франківську, наприклад, в минулому сезоні «залізничники» там двічі поступилися з однаковим рахунком 1:2. Але, то вже історія, і там був «Локомотив», який не вигравав по п'ять матчів у чемпіонаті поспіль. А ще для тих, хто призабув, нагадаємо, в перерві чемпіонату гостинно прийняв московську «Діну» за межами майданчика, але зовсім не гостинним був усередині неї, залишивши представника російської Суперліги у двох матчах ні з чим.

http://futsal.sport.ua

Категорія: Екстраліга | Переглядів: 807 | Додав: Andrey | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]