Головна » 2011 » Лютий » 6 » Україна - Латвія - 5:1 + ФОТО
11:18
Україна - Латвія - 5:1 + ФОТО
Збірна України з футзалу захопила лідерство після першого дня IV бакинського міжнародного турніру. Українці розгромили Латвію - 5:1, а Азербайджан обіграв Узбекистан - 5:3. 

УКРАЇНА - ЛАТВІЯ - 5:1 (4:0)
Баку. 5 лютого. Палац спорту. 100 глядачів. Початок о 16.00.
Судді: Е. Самедлі, А. Гусейнов, Р. Намазів (Азербайджан).
Україна (стартова п'ятірка): 1. Євген Іваняк, 2. Михайло Романов, 3. Степан Струк, 4. Сергій Якунін, 5. Євген Рогачов;
Запасні: 6. Дмитро Сорокін, 7. Дмитро Клочко, 8. Сергій Чепарнюк, 9. Валерій Замятін (к.), 10. Валерій Легчанов, 11. Денис Овсянніков, 12. Петро Шотурма, 13. Сергій Журба.
Головний тренер - Геннадій Лисенчук.

Латвія (перша п'ятірка): 1. Аігарс Бондарс, 2. Вадімс Атаманюковс (к.), 5. Олексій Барановс, 8. Ігорс дачки, 10. Александрс Жуковс;
Запасні: 12. Дмитро Вінніковс, 4. Максімс Сенс, 7. Андрейс Шустровс, 11. Дмітрійс Яковлевс, 14. Сергій Васільевс, 3. Ігорс Лапковскіс, 9. Русланс Селезневс.
Головний тренер: Артурс Шкетовс.

Голи: Якунін, 1 (1:0), 3 (2:0), 11 (3:0), Сорокін, 20 (4:0), Яковлевс, 31 (4:1), Легчанов, 40 (5:1 ).

Попередження: Сорокін.
Фоли: 2 - 3, 3 - 5.

З самого початку гри українці заволоділи ініціативою, і вже до третьої хвилині рахунок у грі був 2:0. В обох епізодах вирішальний удар був за Якуніним, латвійський воротар був безсилий. У латвійської команди перший тайм явно не пішов: неточні паси, довга обробка м'яча, відсутність належного взаєморозуміння. Все це вилилося у безроздільне володіння м'ячем українцями.

На 11-й хвилині Якунін робить хет-трик - 3:0. Фактично за всю першу половину гри латиші змогли створити лише один по-справжньому небезпечний момент, але кіпер українців Іваняк був на висоті. По суті, те ж саме можна сказати і про воротаря суперників. Не раз і не два він виручав свою команду. На 20-й хвилині українська дружина збільшує розрив у рахунку: це Дмитро Сорокін вразив ворота Бондарса. У цілому, за всю першу половину зустрічі футзалісти збірної Латвії повністю були переграні «жовто-блакитними».

Все змінилося в другому таймі. Важко сказати, чи то українці занадто рано заспокоїлися, чи то латиші вирішили показати всім, на що вони здатні. Спочатку другої половини матчу гра йшла нарівні. Обидві команди намагалися провести швидкі атаки, але або рятували воротарі, або справа до ударів не доходило.

Як би там не було, але поступово Латвія стала заволодівати перевагою. Нехай і невеликим. Тепер уже українські футзалісти стали робити помилки в передачах.

Варто відзначити, що головний тренер України Геннадій Лисенчук ближче до середини другого тайму випустив замість кіпера польового гравця. До слова, саме за відсутності воротаря Яковлевс скоротив відставання до трьох м'ячів - 4:1.

Однак після гола українці стали зібраніше і почали грати більш впевненіше. Знову заволодівши ініціативою, підопічні Лисенчука вже не допускали небезпечних моментів поблизу своїх воріт. А буквально на останній секунді матчу збірна Україна знову засмутила латишів: Легчанов довів рахунок 5:1.

Геннадій Лисенчук, головний тренер збірної України:

- Зіграли два різних тайми. У першому мої підопічні грали так, як повинні були. Проте в другій половині зустрічі вони заспокоїлися, дозволили суперникові грати вільніше. У цілому, результатом задоволений.

Артурс Шкетовс, головний тренер збірної Латвії:

- Не задоволений грою команди. Особливо в першому таймі. Почасти, гравцям було важко звикнути до нового для них покриттю. Це створювало проблеми. Але, в будь-якому випадку, Україна сильна команда. І вони сильніші за нас.


АЗЕРБАЙДЖАН - УЗБЕКИСТАН - 5:3 (0:3)
Баку. 5 лютого. Палац спорту. 500 глядачів. Початок о 18.00.
Азербайджан (стартова п'ятірка): 1. Андрій Тверянкін, 4. Сержан, 5. Феліпе, 8. Різван Фарзалієв, 14. Віталій Борисов;
Запасні: 12. Марат Сальянскій (к.), 2. Ельвін Гулієв, 10. Біро Жаде, 9. Тьяго, 6. Руфат Балакішіев, 7. Заур фарз, 11. Намік Мамедкерімов.
Головний тренер - Алесії да Сільва

Узбекистан (стартова п'ятірка): 1. Рустам Умаров, 3. Нодір Алібай, 2. Дільшод Ірсаліев, 6. Жамоліддін Шаріпов, 4. Шухрат Тажибаєв (к.);
Запасні: 7. Хуршид Тажибаєв, 13. Фахріддін Самегов, 18. Костянтин Свиридов, 19. Сухроб Бердиєв, 5. Махсуд Файзуллаєв, 16. Туйчі Бердиєв, 17. Дільшод Рахмат.
Головний тренер - Баходір Ахмедов.

Голи: Ірсаліев, 9 (0:1), Х. Тажибаєв, 11 (0:2), Алібай, 13 (0:3), Фарзалієв, 25 (1:3), 25 (2:3), Тьяго, 29 (3:3), Борисов, 31 (4:3), 37 (5:3).

Попередження: Сержан, Шаріпов.
Вилучення: Алібай.
Фоли: 3 - 1, 4 - 3.

Початок гри не віщувало нічого доброго збірної Азербайджану. Помилки в передачах дорого коштували господарям турніру. Узбеки дуже добре і небезпечно контратакували. Як результат, протягом чотирьох хвилин футзалісти Азербайджану тричі витягали м'яча з сітки.

Здавалося, ніби азербайджанські футзалісти вперше зібралися разом на одну гру. Відсутність взаєморозуміння могло дорого обійтися підопічні Алесії. Можна сміливо сказати, що перший тайм у азербайджанської команди не вдався.

У другому ж періоді ми вже побачили знайому всім збірну Азербайджану: швидкі багатоходівки, несподівані завершення, розрізають оборону паси. Все це і невтомність футзалістів дозволили не тільки зрівняти рахунок, але і добитися вольової і тим паче солодкої перемоги - 5:3. Відрадно, що чотири голи забили місцеві гравці - Фарзалієв і Борисов.

Алесії, головний тренер збірної Азербайджану:

- Не задоволений грою, тому що пропустили три м'ячі. Справа в тому, що ми зібралися відносно недавно, і у хлопців було відсутнє взаєморозуміння. У першому таймі у нас не виходила гра. Треба працювати.

http://futsal.sport.ua



Категорія: Екстраліга | Переглядів: 569 | Додав: Andrey | Теги: збірна України. футзал. турнір, футзал | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]