Головна » 2013 » Лютий » 21 » Сергій Піддубний "Ми граємо для глядачів, томущо футзал - це театр
20:38
Сергій Піддубний "Ми граємо для глядачів, томущо футзал - це театр
Після закінчення матчу пристрасті на майданчику не вщухали. Головний тренер «ЛТК» бачив винними у поразці буквально всіх, лише не своїх підопічних. Спочатку на горіхи дісталося комусь із вболівальників. Луганський керманич ледь не кинувся в бійку, а коли підійшла міліція, намагався їй роз’яснити кого і за що потрібно покарати. Чим вже йому не догодив вболівальник сказати складно, можливо, між ними виникла словесна перепалка. Після цього під гарячу руку тренера потрапили представники преси, які намагалися заспокоїти пана Романа в очікуванні від нього коментаря гри. І лише після кількох вмовлянь Роман Ковальчик врешті-решт погодився на післяматчеве інтерв’ю.

- Загалом гра мала бути нічийна, це двісті відсотків. Тут ні одна, ні друга команда не витягували щоб виграти навіть по фартових моментах. Всю гру зробили, знову ж таки, щоб потім не говорили, що знову говорить Ковальчик, звісно що судді. Суддівство…, я просто ще раз задаюсь запитанням, для чого їздять на гру судді, інспектора і не знаю ще скільки чоловік біля них їздить? По 6 чоловік їздять, але не можуть відкоригувати суддівство, щоб воно було нормальним. Для чого питається? Ви розумієте мені шкода моїх хлопців! Вони їхали таку дорогу – це по-перше. По-друге була серйозна готовність до гри і ось ця груба... Чому там потасовка? Це таке суддівство. Чому потасовка, бо вони заводять гравців, вони травмують гравців. Ну скільки так може продовжуватися. Я просто не розумію? Я розумію, що ближче до плей-офф іде. Я розумію… хто це, як це все робиться. Ви розумієте. Але знову ж таки, ну судді!!! Кінець кінців, що ми навчимо, що ми виховаємо. Потім, ми їдемо зі збірною, я вам приклад привожу, навіть Лисенчук, чи любий вам скаже, чи Ривкін скаже: всі гравці лежать на підлозі і просять штрафний. А там так не судять! Через таке суддівство страждає навіть збірна – розумієте! Це не тільки похорон українського футзалу, це просто збірна страдає! Що я можу сказати? Звісно вони заводять. Вони заводять тренера, бо хлопцям не можна. Хлопцям я і так ще дуже дякую, що вони дуже спокійно на це все дивилися. По-перше, хлопцям потрібно… є якесь феєр-плей все таке. Бачить же Вершинін ваш - вдарили гравця, він веде гру, забиває гол. Ну хлопці – це дуже непорядно, що ми отак між своїми поступаємо. Я не розумію? Я просто цього не розумію! Все пішло з суддівського корпусу. Сьогодні перемога «Кардиналу». Звісно, конечно, вас було на полі більше. Все - питань нема! Я сказав правду! Вас було більше! Все? Дякую, до побачення!

На відміну від свого опонента, граючий головний тренер МФК «Кардинал-Рівне» Сергій Піддубний був спокійний і врівноважений.

- Те що пропустили на перших секундах, значить десь гравці все-таки не повністю сконцентровані. Про це важко судити, бо це психологія гравців, а зараз ще й відповідальність за результат тисне. Хоча помилки допускають досвідчені гравці, тому я це не можу пояснити. Не знаю?

Якщо казати загалом про гру. То самої, як такої гри, було мало. Більше було боротьби. Зараз ігри пішли такі, що кожне очко дороге, особливо нам. Ми гарно грали – погані результати. І тому зараз, сама гра, вже не настільки суттєва, як потрібен результат. Добре, що хлопці переломили, зібрались. Була ще й доля везіння. Я так скажу. Проте будемо готуватися до наступних ігор. Тяжко даються ці ігри, ці очки.

Перед виконанням десятиметрового довелося взяти тайм-аут. У нас десятиметрові б’є Бондар, але він був невпевнений у собі. Тому я прийняв рішення, що треба взяти тайм-аут і подивитися хто з них готовий. Це теж таке не просте рішення вибрати когось. У Вершиніна теж удар. Ми коли б’ємо десятиметрові, то Олександр у нас теж добре пробиває. Чудово, що він такий, як удав. Підійшов і спокійно забив гол. Молодець!!!

Важко сказати чи наважився я б випустити наприкінці зустрічі п’ятого польового. Можливо за півтори хвилини, якби м’яч був на половині суперника, тоді б пішли грати з п’ятим. Хоча зараз не можу точно сказати.

Що нам допомогло сьогодні перемогти? Це напевно доля везіння, самовіддача. Хотіли забити вирішальний гол. Саме головне, що за рахунку 0:1, 1:2 зіграли строго. Зрівняли рахунок – 2:2. І знову грали строго. Не полізли забивати. Бо якби полізли, то могли б отримати і 3, і 4 – на тому наша гра і закінчилася б. А так перетерпіли, свою лінію гнули. Почали грати більш авантюрно, вірніше не авантюрно, а більш просто через воротаря. Тобто демонстрували більш прагматичний футбол. Але на даний момент треба було грати саме так. Тому що потрібно результат.

Після другого пропущеного голу довелося замінити Ситника на Басіча. Дмитро був десь невпевненим, і взагалі молодий гравець - завжди нестабільний. Ця заміна - це робочий процес. На наступну гру Ситник все одно буде грати. Молоді гравці вони нестабільні. Десь не йде гра і все. Добре, що ось так Басич більш-менш вдало вийшов. Хоча теж один момент запоров. Йому Когут віддав передачу і створив гольовий момент. Після цього треба було тільки забити. Майстерний гравець б’є в один дотик і забиває гол. На два дотики команда суперника вже часу не дає.

Також хочу додати, що сьогодні в нас не грав Мар’ян Маринюк, а для нашої команди це велика втрата. Є такі гравці, яких замінити неможна. З «Локомотивом» він уже буде грати, і я думаю, що він нам допоможе. Дай Бог, ще й Тригубець може буде тренуватися. Йому зробили операцію, і він вже на ногах. Нові технології.

Не потрібно списувати «Кардинал» із рахунків. Ми ще поборемося. У нас ще попереду вісім ігор. І в мене задача налаштувати гравців. До цього було 9 ігор – і я хотів би щоб було 9 перемог. Одну ми вже здобули. Тобто, якщо ми зараз п’ять поспіль матчів виграємо – це значить буде добре. А там уже будемо чіплятися. Не будемо загадувати наперед, але кожна наступна гра для нас буде, як кубкова – на перемогу.

А на рахунок суддівства скажу так. Як такої упередженості зі сторони суддів не було. Можливо були помилки, як в їхню сторону, так і в нашу. Як я пам’ятаю наприкінці на мені з фолив Стрілець – друга жовта картка чиста. Навіть спору не має. Могли б гравця вилучити і вже б ми мали перевагу в одного футболіста. Коли був призначений десятиметровий, там теж був чистий фол. Гравець не встигав. Якщо такий гравець як Піддубний в якого вистачає досвіду… Зрозуміло, що я буду йти на фол і підставлятися, щоб на мені з фолили. Тобто, як там кажуть, це все було задумано. Я його провокував якраз на фол. Зі своєї сторони, я навіть не так хотів забити гол, чи атакувати ворота, як спровокувати його, щоб він на мені з фолив. Ось і все. Якщо гравці в них молоді заводяться, то нехай тренер їх заспокоює. Але і нам є над чим працювати. Хоча команда дарма часу не гає, хлопці стараються, і дай Бог може мало по малу будемо добиратися вверх до нашої заповітної четвірки.

На завершення хочу сказати, що ми граємо для глядачів. Тобто це не так нам для заробітку, як в першу чергу для вболівальників. Футбол - це своєрідний театр. Люди приходять, вболівають, і ми стараємося показати хорошу гру. Хотілося б, щоб і на кубкову гру з «Локомотивом» прийшов повний зал і вболівальники підтримали команду. І навіть за умови, коли команда програє, потрібно все одно її підтримувати. І тоді це йде лише на користь колективу.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ, Sport.ua
Категорія: Екстраліга | Переглядів: 830 | Додав: Andrey | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]