Головна » 2011 » Жовтень » 29 » Сергій Піддубний: "Якби я був головним у клубі, гру «Кардинал» не продовжував би"
20:38
Сергій Піддубний: "Якби я був головним у клубі, гру «Кардинал» не продовжував би"
Сергій Піддубний, граючий тренер «Кардиналу»:

- Давайте розпочнемо із узагальненого питання: «що можете сказати по грі»?

- Вважаю, що суддівські помилки знову вплинули на результат гри. Для мене ця проблема є наболілою, навіть не знаю, що зараз хлопцям із команди сказати. У попередньому турі у нас забрали перемогу в матчі із «Єнакієвцем». А зараз у нас забрали нічию, поставили у наші ворота сумнівний пенальті. А у ворота «Енергії» спершу призначили пенальті, а потім відмінили. Для мене це шок, навіщо ж існує Екстра-ліга, якщо судді так ставляться до своєї роботи. Не знаю, можливо, в арбітрів на підсвідомому рівні є страх перед сильними командами. Можливо, їх залякують… Не знаю…

Граємо із «Єнакієвцем», їхній гравець називає суддю «людиною нетрадиційної сексуальної орієнтації». Ви зрозуміли, що це за слово... Уболівальники на трибунах сміються, а арбітр голову опустив і пішов далі. Я йому кажу: «Покажи йому картку, він же тебе обзиває». Цирк якийсь із суддями. Не вірю, що йдеться просто про помилки. Ну як, 1,2,3 рази помиляються проти нас. Виходить, що «Енергія» сьогодні 2 із 3 голів забила із пенальті. Лише один гол з гри.
Ми стараємося, напрацьовуємо комбінації. Але важко нам грати із таким суддівством, у психологічному плані важко. Деякі гравці познімали гіпси, тільки кістки зрослися, а вони вже виходять на уколах, щоби допомогти команді. А нас так знищують. І це ж не перший раз. У першому колі в Рівному Бондарю м’яч поцілив в руку, після чого ми пропустили третій гол. Але ми ще тоді мовчали, не піднімали галас через суддівську помилку.

- Рішення відмовитися продовжувати гру не було раніше спланованим?

- Ні-ні… Чесно скажу, мені це вже набридло. Раніше грав в «Енергії», спілкуюся до тепер із хлопцями. Так ось, в них зарплати вдесятеро більші, чим у нас. А навіщо їх тримати в команді, якщо без суддів виграти не можуть? Їм не соромно? Звідси і погані результати в Європі, у збірній. Мені здається, за наш український футзал повинно бути соромно.

- А що спонукало вас повернутися на майданчик?

- У мене є начальство – президент, віце-президент. Вони мені наказали продовжити гру. Це моя робота, повинен підкорятися начальству. Якби я був головним у клубі, гру «Кардинал» не продовжував би.

- Якість арбітражу пагубно впливає на наш футзал?

- Скажу одне, багатшим клубам судді «підсуджують». Ось грав «Ураган» із «Монолітом», м’яч комусь із харків’ян поцілив в руку, судді призначають пенальті і рахунок стає 2:0. Жодних сумнівів в арбітра не було. А сьогодні за 10 секунд до кінця матчу спершу призначають пенальті, а потім скасовують це рішення. Цирк… Що наші молоді хлопці можуть навчитися? І за які місця наша команда може боротися за такого суддівства?

- Чому вашій команді сьогодні не вдавалося вийти із пресингу?

- Ну як не вдавалося, так не можна сказати… По-перше, проти нас не грала команда із першої ліги. В «Енергії» усі гравці є дуже досвідченими, здається, за винятком Бондаря, усі отримували виклик у збірну. З ними ж не просто грати. Але, по-друге, із пресингу ми виходили, були навіть виходи один на один із їхнім воротарем. Так, ми тасували четвірки, дехто після травм, не може грати постійно. Тому четвірки не збалансовані, гра не така видовищна, якби хотілося уболівальникам. Є помилки, але ми, попри суддівське свавілля, працюємо.


Станіслав Гончаренко, головний тренер «Енергії»:

- Станіслав Олександрович, ви задоволені сьогоднішньою перемогою?

- Хіба хтось колись був незадоволений перемогою? Не сумніваюся, зараз будуть багато говорити про те, яка це була перемога. Але перемога є перемогою. Вони бувають важкими, навіть, так як сьогодні, супер-важкими.

- Це уже четвертий матч поспіль «Енергії», в якому була драматична кінцівка. Не вбачаєте в цьому проблеми?

- Справді, проблема існує. Сьогодні ми загубили не останні секунди, ми пропустили непотрібний другий гол за 3,3 хвилини до кінця гри. Водночас, не бачу надзвичайних проблем у нашому захисті. Сьогодні відчувалася нервозність, але ми добилися результату.

- А як ви оціните гру своєї команди проти п’ятьох польових суперників?

- Ми зробили лише одну фатальну помилку, що і призвела до взяття наших воріт. Не варто було так високо підніматися. Та і Валерій Легчанов помилився, зайняв не своє місце. Пропустивши гол ми «опустилися» і суперники перестали створювати моменти. А так все нормально.

Категорія: Екстраліга | Переглядів: 818 | Додав: Andrey | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 KROKODILLER  
0
мужик)) браво хлопці за чудову гру, ви молодці wink

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]