Головна » 2012 » Вересень » 8 » Сергій Піддубний: «Грою задоволений, а результатом ні»
12:50
Сергій Піддубний: «Грою задоволений, а результатом ні»
У рамках підготовки до чемпіонату України з футзалу серед команд Екстра-ліги рівненський «Кардинал» провів чергові товариські матчі. Спочатку на вихідних рівняни, як і минулого року, здобули перемогу в традиційному турнірі в Луцьку, а в понеділок і вівторок зіграли дві товариські гри з командою вищої білоруської ліги "Граніт" з міста Мікашевичі.

У турнірі в Луцьку змагалися два колективи господарів: новачок першої ліги команда "Л-Транс" і збірна Луцька, а також ковельська команда "Шанс-Авто" і цьогорічний дебютант найвищого футзального дивізіону України - хмельницький «Спортлідер+». У трьох матчах кардиналівці легко перемогли, а одну гру, яка вже нічого не вирішувала в турнірному плані, з хмельницьким «Спортлідер+», завершили внічию. Нічия в заключному матчі цілком влаштовувала рівнян, можливо тому перемагаючи 3:1, вони послабили тиск і дозволили супернику зрівняти рахунок – 3:3. До речі у складі «Спортлідер+» зараз виступає вихованець рівненського футзалу Володимир Сондак, який у міжсезоння виявив бажання випробувати свої сили у складі новачка Екстра-ліги.

Більш напруженими за матчі в Луцьку виявилися домашні зустрічі з білорусами. У першій грі головний тренер команди Сергій Піддубний дав можливість відпочити кільком основним гравцям, натомість надавши можливість проявити себе молоді. Так у грі не брали участі воротар Віталій Дєнюжкін та польові гравці: Сергій Піддубний, Мар’ян Маринюк, Юрій Когут, Павло Дармовіс. Андрій Паршиков провів лише перший тайм, у другому через незначне ушкодження на майданчик не виходив.

Рахунок у матчі відкрив Басич, але згодом білоруси не лише відновили рівновагу, а й вийшли вперед – 3:1. Проте і рівняни не бажали складати зброю. Спочатку Олександр Бондар чітко реалізував десятиметровий, призначений після гри рукою білоруського захисника і відповідно шостого фолу, а згодом чудовий гол провів Танський – 3:3. І все ж таки на заключних хвилинах «Граніту» вдалося вирвати перемогу – 4:3. Якщо говорити загалом за гру, то вона проходила в швидкому темпі, м’яч майже не затримувався в центрі майданчика, але точність завершальних ударів бажала бути кращою. У цій грі важко було віддати перевагу будь-якій з команд і закономірним був би нічийний рахунок.

Наступного дня в бій вступили вже інші гравці основи, лише Андрій Паршиков і Павло Дармовіс через незначні ушкодження не змогли допомогти команді. З перших хвилин ігровою ініціативою заволоділи господарі і лише зрідка дозволяли суперникам проводити контрвипади. Рахунок у матчі відкрив Бондар, а граючий тренер Піддубний подвоїв його. Лише після цього чи не єдиною можливістю вдалося скористатися білорусам і скоротити рахунок – 2:1. До перерви Бондар ще раз розписався у воротах «Граніту».

Після відпочинку гості заграли більш активно і в одній з контратак рівняни у штрафному майданчику нечемно повелися з гравцем суперника. Чітко реалізований пенальті, Гурко, який після відпочинку замінив у воротах Дєнюжкіна, не вгадав напрямок удару і перевага господарів стала мінімальною – 3:2. Але цей рахунок протримався не довго. Маринюк і новачок команди Чернієнко збільшили перевагу до трьох м’ячів. Після цього «Граніт» не оминув можливість скоротити рахунок з десятиметрового, призначеного після шостого фолу господарів, - 5:3. А остаточну крапку в цьому захоплюючому двобої поставив Маринюк, який на пару з Бондарем відзначився дублем.

Матчі з дванадцятою білоруською командою показали, що рівняни володіють непоганою технікою, мають хорошу фізичну підготовку. Додали в майстерності молоді гравці – Ситник і Кручок. Більшість атак МФК «Кардинал-Рівне» проводить у швидкому темпі в один дотик, що часто дезорієнтує суперника, примушуючи помилятися, але при всіх плюсах суттєвим недоліком можна вважати реалізацію моментів. Так маючи протягом другої гри з "Гранітом" з міста Мікашевичи суттєву ігрову перевагу і безліч голевих епізодів, кардиналівці лише шість разів примусили голкіпера суперників виконувати неприємну місію, хоча рахунок цілком міг бути двозначним.

Після другої гри обидва тренери поділилися своїми враженнями.

Тренер команди "Граніт" з міста Мікашевичи Ігор Кіркіш:

- Наша команда в основному складається з місцевих вихованців. Зірок із неба не хапаємо, у попередньому чемпіонаті були лише дванадцятими серед 16 команд найвищого білоруського дивізіону.

Стосовно вашої команди, то її гра мені до вподоби. Хлопці постійно націлені на ворота, намагаються більше володіти м’ячем. Відчувається чудове взаєморозуміння в колективі і злагодженість дій. На мою думку ваш колектив, якби грав у чемпіонаті Білорусії, цілком міг би поборотися за найвищі нагороди.

Головний тренер «Кардиналу» Сергій Піддубний:

- Вчора ми дали можливість відпочити кільком гравцям основного складу і перевірили молодь. Сьогодні вже в матчі взяли участь, окрім Паршикова і Дармовіса, всі гравці основного складу. Грою підопічних в обох матчах задоволений, а ось результат першого матчу розчарував. Ми навіть не повним основним складом повинні перегравати такі команди, як «Граніт».

Щодо новачків, то їхня гра мене цілком влаштовує. Дуже задоволений Андрієм Чернієнко, який прийшов до нас з чернівецького «Меркурія», сподіваюсь, що цей 25-річний гравець суттєво допоможе нашій команді. Є також надія, що розкриється в нашому колективі і двадцятирічний Артем Фаренюк, якого наприкінці попереднього сезону виставила на трансфер луганське «ЛТК». Окрім того було б добре найти спільну мову з Іваном Гурко, адже нам вкрай потрібен другий воротар, який би за рівнем гри не поступався б Віталію Дєнюжкіну. Попередньо ми вже домовилися з 25-річним голкіпером, очікуємо його остаточної згоди.

Календарем цілком задоволений, адже ми маємо чудову нагоду зробити очковий запас в першому колі, граючи більшість ігор на власному майданчику. Завдання на сезон здобути медалі чемпіонату.

Чемпіонат України в Екстра-лізі «Кардинал-Рівне» розпочинає 15 вересня в Рівному з львівською «Енергією». Початок зустрічі о 14:00. Цікаво, що попередні два сезони суперник кардиналівців у першому домашньому матчі, згодом обов’язково ставав чемпіоном України. Так було з «Ураганом» і «Енергією».
Категорія: Новини клубу | Переглядів: 663 | Додав: Andrey | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]