Головна » 2011 » Грудень » 9 » "Кардинал-Рівне" — "Єнакієвець". Остання гра 2011 року
14:37
"Кардинал-Рівне" — "Єнакієвець". Остання гра 2011 року
Чи зробить собі вже зараз «Кардинал-Рівне» новорічний подарунок?

Матч 13-го туру між рівненським «Кардиналом» і «Єнакієвцем» з 24-го грудня перенесли на більш ранній період – 10 грудня. Це сталося на прохання рівненського клубу, який не в змозі надати зал 24 грудня. Команда «Єнакієвець» погодилась на таке прохання, тому матч буде зіграний 10 грудня у залі ДЮСШ-4. Початок о 12:30.

Перенесення матчу на краще чи ні – ствердно відповісти складно. Можливо, для донбасівців це позитив, адже в разі неперенесення цієї зустрічі, їм довелося б з перервою в три дні провести два матчі поспіль, а це не так легко. А ось щодо рівнян, то напевно і їм на краще, адже провівши цю гру, вони матимуть майже місяць підготовки до наступного матчу, а за цей період якраз і можна буде втілити в життя нові задуми головного тренера Сергія Піддубного, маю на увазі перебудову в грі команди та зміну в квартетах.

В семи проведених між суперниками матчах були зафіксовані дві перемоги рівнян і чотири матчі завершилися на користь «Єнакієвця», і лише в поєдинку першого кола команди вперше розійшлися миром – 3:3. В Єнакієвому господарі втратили перші очки, натомість рівняни виявилися більш гостинними і віддали перемогу супернику в одному із матчів на своєму майданчику – дві перемоги і поразка. Найрезультативнішими в регулярних матчах у «Кардиналі-Рівне» були Чеботарьов і Тригубець, які провели у ворота суперників по два м’ячі, а в «Єнакієвці» Сильченко забив 5 м’ячів. А ось у матчах плей-офф минулого сезону найбільше м’ячів у рівнян провели Маринюк – чотири і Тригубець – два, а у суперників – чотири Нестерук (по голу в кожному з матчів) та по три Мирошник (усі в одному матчі), Скорий і Сильченко. Отже, загалом найкращими бомбардирами в очних зустрічах стали Сильченко в Єнакієвому, який з 38 м’ячів забив вісім, і Тригубець та Маринюк у рівнян, які провели у ворота «Єнакієвця» по чотири м’ячі із 19-ти командних.

В попередньому турі в Єнакієвому команда Миколи Шевцова програла харківським «залізничникам» – 2:3, а рівняни в Харкові іншому представнику цього міста «Моноліту» – 2:5. Після невдалого експерименту зі змінами складу четвірок у матчі з «Локомотивом», Сергій Піддубний у матчі з «Монолітом» повернувся до попереднього, з однією різницею – замість Маринюка, який вимушено пропускав гру (перебір жовтих карток), у першому квартеті грав молодий Дмитро Ситник.

У зустрічі з «Єнакієвцем» головний тренер рівнян матиме змогу задіяти всіх наявних гравців і, скоріш за все, не тасуватиме склади четвірок. Після кількох невдалих ігор, хоча і не можна стверджувати, що в них суперник переважав кардиналівців, завершити рік потрібно було б на мажорній ноті, здобувши перемогу в заключному домашньому матчі в 2011 році. Ця перемога дозволила б рівнянам повернути втрачене 5 місце. А згодом під час передноворічної перерви можна було б на тренуваннях спробувати награти нові зв’язки, перетасувавши склади четвірок.

А щодо «Єнакієвця», то їм теж перемога вкрай необхідна, адже серія невдалих матчів не дозволяє їм спокійно почуватися на 4-четвертій сходинці. Тому підопічним Миколи Шевцова доведеться докласти максимум зусиль, щоб у Рівне не залишитися з носом. Щоправда, на відміну від рівнян, суперники матимуть нагоду покращити настрій, перед завершенням року, в перенесеному матчі з «Ураганом» у Івано-Франківську, який заплановано на 21 січня, хоча навряд чи івано-франківці в рідних стінах даруватимуть очки, маючи на меті здобути перше місце.

Виходячи з цього, гра в Рівне має бути не лише бойовою. Це буде справжній двобій команд, яким останнім часом доволі часто доводиться перебувати на сусідніх щаблях турнірної таблиці, причому донбасівці майже завжди посідають більш вищу сходинку. Чому б рівнянам після першої нічиєї в Єнакієво не зазіхнути на більше і з часом потіснити єнакієвців із насидженого четвертого місця? Але для цього необхідно перемагати.

Сподіваємось, що вболівальники, які переглянуть матч цих команд у жодному разі не шкодуватимуть, адже побачать на майданчику запеклу боротьбу не лише команд, а й тактичних тренерських задумок – відповідно, Сергія Піддубного і Миколи Шевцова. Чия модель гри візьме гору, покаже матч.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

Вперше ці команди зустрілися в попередньому сезоні 6 листопада 2010 року в Єнакієво, де «Єнакієвець» переміг «Кардинал-Рівне» - 9:2 (голи: Сильченко (2, 18, 20, 40, 40), Доманський (6; 24, автогол), Хурсов (17, 38), Богатих (31) - Чеботарьов (27)).

Гра відповідь відбулася в Рівне вже в 2011році 26 березня. «Кардиналу-Рівне» в рідних стінах вдалося взяти реванш над «Єнакієвцем» із мінімальною перевагою - 4:3 (голи: Турчак (9 - автогол), Чеботарьов (27), Тригубець (28, 37) - Гуменюк (31), Нестерук (38, 40)).

Окрім матчів чемпіонату команди зустрілися на першій стадії матчів плей-офф, адже посіли сусідні місця в турнірній таблиці – команда з Єнакієвця – 4-е, а рівняни 5-е місце. Матчі чвертьфіналу плей-офф до трьох перемог однієї з команд між МФК «Кардинал-Рівне» та “Єнакієвцем” розпочалися в Рівне. У першій грі 15 квітня гості здобули перемогу з мінімальною перевагою - 2:3 (голи: Маринюк (34), Танський (38) – Хурсов (4), Чуднов (14), Нестерук (32)), наступного дня (16 квітня) уже рівняни взяли реванш із рахунком - 6:4 (голи: Когут (4), Тригубець (9, 39), Маринюк (22, 39), Піддубний (40) – Скорий (16, 34), Нестерук (18), Сильченко (28)).

Отже перед матчами відповідями в Єнакієво рахунок у серії зрівнявся - 1:1. На превеликий жаль, рівненській команді на майданчику суперника не вдалося гідно протистояти, двічі програвши з розгромним рахунком гості припинили боротьбу за медалі. Спочатку МФК «Кардинал-Рівне» 21 квітня поступився – 1:9 (голи: Сильченко (4), Замятін (12), Доманський (15, 28, 38), Нестерук (16), Скорий (28), Чуднов (28, 32) – Маринюк (18)), а наступного дня 22 квітня - 1:7 (голи: Сильченко (9 – з пенальті), Нестерук (17), Турчак (20), Мирошник (23, 26, 36), Хурсов (39) – Чеботарьов (33)), а «Єнакієвець» здобув загальну перемогу в серії – 3:1.

Отже в 6 проведених матчах дві перемоги на рахунку рівнян і чотири матчі завершилися на користь «Єнакієвця». В Єнакієво господарі не втратили жодного очка, натомість рівняни виявилися більш гостинними і віддали перемогу супернику в одному із матчів на своєму майданчику – дві перемоги і поразка. Найрезультативнішими в регулярних матчах у «Кардиналі-Рівне» були Чеботарьов і Тригубець, які провели у ворота суперників по два м'ячі, а в «Єнакієвці» Сильченко забив 5 м'ячів. А ось у матчах плей-офф найбільше м'ячів у рівнян провели Маринюк - чотири і Тригубець - два, а у суперників чотири - Нестерук (по голу в кожному з матчів) та по три: Мирошник (усі в одному матчі), Скорий і Сильченко. Отже загалом найкращими бомбардирами в очних зустрічах стали Сильченко в Єнакієво, який з 35 м'ячів забив вісім і Тригубець та Маринюк у рівнян, які провели у ворота «Єнакієвця» по чотири м'ячі із 16 командних.

Новий сезон в екстралізі команди розпочали дещо по різному. Кардиналівці поступилися в рідних стінах - 1:3 «Енергії», а «Єнакієвець» в Луганську переміг «ЛТК» - 6:2. І в наступному турі ситуація повторилася з тією різницею, що перші поступилися в гостях у Івано-Франківську - 2:7, а другі знову перемогли, тепер вже в рідних стінах «Моноліт» – 3:0. Змінилася ситуація в третьому турі. «Єнакієвець» відпочивав, а ось рівняни здобули першу перемогу - 4:0. Сталося це в Рівне в матчі з «ЛТК». У четвертому турі команди програли: в Єнакієво переміг «Ураган» - 2:4, а в Харкові «Кардинал-Рівне» поступився - 1:5. Натомість результати наступного туру різнилися. У Рівне господарі здобули другу перемогу в сезоні, а в Харкові в матчі з «Локомотивом» гостям, вперше в екстралізі, вдалося підписати мирову угоду – 2:2. В очній зустрічі в Єнакієво гра так і не виявила переможця. Ще у першому таймі господарі відкрили рахунок, а одразу після відпочинку подвоїли, проте їхня перевага тривала не довго. На 26 і 27хвилинах гості встановили статус-кво, а ще за 6 хвилин взагалі вийшли вперед. Проте втримати перевагу і їм не судилося. Майже за три хвилини до фінального свистка Замятіну вдалося поставити остаточну крапку – 3:3. Це були перші виїзні очки рівнян і перша нічия, а в господарів друга поспіль нічия. Цим матчем рівняни завершили перше коло, в підсумку посівши 5 місце, а «Єнакієвець» в рідних стінах продовжив нічийну серію до трьох матчів. На цей раз – 1:1 з «Енергією» і 4 місце після першого кола.

Друге коло команди розпочали з синхронних поразок з рахунком -2:3 і 2:4. Спочатку у Львові енергетикам поступилися кардиналівці, а в Єнакієво господарі – «ЛТК», а потім рівняни в рідних стінах «Урагану», а єнакієвці в Харкові «Моноліту». У 10 турі грали лише рівняни і вдруге в екстралізі здобули виїзне очко, знову – 3:3, але на цей раз у Луганську. Матч 11 туру «Єнакієвця» з «Ураганом» було перенесено на 21 грудня, а ось МФК «Кардинал-Рівне» не зміг поповнити очковий запас у Рівне в матчі з «Локомотивом». І нарешті в попередньому турі в Єнакієво господарі програли залізничникам – 2:3, а рівняни в Харкові іншому представнику цього міста «Моноліту» - 2:5.

10 грудня, м. Рівне. Спорткомплекс "ДЮСШ-4" вул. Фабрична, 7, 12.30.
Арбітри: Станіслав Туржанський (Запоріжжя), Сергій Конюхов (Житомир)

Знайомтесь “Єнакієвець”

Громадська організація «Футбольний клуб «Єнакієвець» була створена 22 грудня 2000 року групою любителів міні-футболу, до якої входили: генеральний директор ДП «Орджонікідзевугілля» Подорванов, керуюча Єнакієвським відділенням Промінвестбанку України в місті Єнакієво Філєнкова, комерційний директор АТП 11408 Русін, директор АТЗТ «Донвуглересурси» Новіков, директор ПП «Корнер» Абакшин. Президентом клубу обрали А. С. Новікова, а тренерами призначені Клоков і Бабичев.

Шлях до вищої ліги МФК «Єнакієвець» розпочав у сезоні 2000-2001 р.р. Тоді він зробив золотий дубль, виграв чемпіонат і кубок області.

В квітні 2002 року в місті Енергодар проводився підсумковий турнір Східної зони другої ліги Чемпіонату України, де «Єнакієвець» переконливо здобув перше місце, переграв суперників із Запоріжжя, Дніпропетровська, Макіївки, Донецька, Кременчука і Енергодара. На фінальному турнірі другої ліги, де зустрічалися переможці зон, команда з Єнакієва також посіла перше місце, випередивши футзалістів із Києва, Одеси,. Запоріжжя, Донецька, Житомира, Вільногорська.

Використовуючи «вакантне» місце в вищій лізі, закріплене за ФК «Укртелекомом», залучившись підтримкою міської влади і обласної федерації міні-футболу, «Єнакієвець» був допущений до участі в Чемпионаті України з міні-футболу серед команд вищої ліги.

В сезоні 2002-2003 р.р. єнакієвська команда посіла 4-е місце в Чемпіонаті, а наступні два сезони «Єнакієвець», а також в сезонах 2007-2008 та 2008-2009 рр. завойовував бронзові нагороди чемпіонату.

У квітні 2007 року єнакієвський клуб завоював самий важливий трофей в своїй історії. «Єнакієвець» тренував Олександр Москалюк і під його керівництвом команда виграла в фіналі Кубка України «ТВД» зі Львова. А через 5 місяців уже під керівництвом нового головного тренера – Сергія Дрьомова, «Єнакієвець» став володарем Суперкубку України. У грі за цей трофей єнакієвські футболісти з рахунком - 2:5 переграли чемпіона країни львівську «Енергію».

У сезоні 2009-2010 р.р. – 5 місце.

У сезоні 2010-2011 р.р. – 4 місце.

www.mfc-cardinal.lviv.ua
Категорія: Екстраліга | Переглядів: 561 | Додав: KROKODILLER | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]