Головна » 2011 » Травень » 14 » Плей-офф за 5-6-е місця. ПФС - Кардинал-Рівне - 4:4 (пен.4: 5)
14:38
Плей-офф за 5-6-е місця. ПФС - Кардинал-Рівне - 4:4 (пен.4: 5)

І знову серія пенальті розсудила команди...

Виграючи по ходу матчу 2-0 і 4-2 Кардинал пропустив гол за 1 секунду до завершення гри тим самим перевівши матч в серію пенальті...

«Кардинал-Рівне» зробив рішучий крок до п'ятого місця в чемпіонаті

На гру з командою «Кардинал-Рівне» севастопольський ПФС вийшов у статусі фаворита. Нікого не здивував п'ятий польовий гравець у господарів зі стартових хвилин. А ось поява на майданчику тренера Олега Безуглого стало несподіванкою. У післяматчевих коментарях наставник пояснив - гравці основи Свиридов, Чернієнко і Дубінюк не змогли допомогти команді в цьому матчі. Перші двоє перебрали гірчичників, останній же отримав травму. Довелося вийти на майданчик наставнику. Зайнявши позицію в центрі, Безуглий часто брав участь у розіграшах м'яча і непогано проявив себе і в іпостасі гравця, хоча і не забив.

Протягом усього першого тайму Севастополь багато комбінував. При кожному зручному випадку господарі пробивали по воротах гостей, але Пітула був надійний, ліквідувавши загрозу після випадів Ліняева, Радько, Алексєєнко. Гості ж створили лише кілька небезпечних ситуацій, і при цьому зуміли забити двічі. На десятій хвилині Сергій Тригубець забив у порожні ворота господарів, як завжди грали в п'ять польових. А через дві хвилини інший Сергій - Піддубний реалізував вихід один на один з голкіпером. Рахунок міг стати для господарів взагалі загрозливим. Але в одному з епізодів, коли гравець «Кардинала» зі своєї половини поля вибив м'яч у бік воріт «ПФС», граючий тренер Олег Безуглий головою перевів його в аут. До кінця двадцятихвилинки не домігся успіху жоден із суперників.

Незважаючи на те, що севастопольський клуб поступався два м'ячі, в перерві на трибунах, заповнених уболівальниками «ПФС», панувала весела атмосфера. Адже ситуація на майданчику знайома з попереднім поєдинків серії плей-офф, і не раз у чемпіонаті господарі виходили переможцями у подібних протистояннях. Вольовий характер севастопольців пам'ятають Львів, Харків - тепер і Рівне. Правда, чекати забитих голів довелося майже п'ятнадцять хвилин після початку другої половини зустрічі. Зате кінцівка поєдинку повинна була, напевно, задовольнити самого вибагливого гурмана-вболівальника.

На тридцять четвертій хвилині Олександр Шамотій, здійснивши сольний прохід зі своєї половини поля, і після деяких вагань, йти в обіграш або пробивати, відправив м'яч у правий від Пітула кут. Огляд голкіперу затуляв захисник, і, не встигнувши зреагувати, кіпер пропустив перший м'яч у поєдинку.

Натхненні господарі продовжили атакувати, і через тридцять секунд той же Шамотій знову вийшов на ударну позицію. Удар у п'ятірки Севастополя вийшов не сильним, але м'яч, зрикошетивши, пролетів вище голкіпера «Рівне». Рахунок став рівним.

Севастополь радів. Але на мить розслабившись, був покараний. Михайло Волянюк увійшов у штрафний майданчик господарів, і з розвороту пробив у дальній від воротаря «ПФС» Кобця кут. Далі - більше. Зв'язка двох Сергіїв - Піддубного та Трігубца - на тридцять дев'ятій хвилині організувала четвертий гол «Кардинала» у матчі, і в сумі шостий у зустрічі на дві команди. Вийшовши удвох на одного захисника і порожні ворота «ПФС», десятка «Рівне» дав пас на одинадцятого номера. Сергій Тригубець нехитро пробив перед собою - більшого, в общем-то, і не було потрібно.

За півтори хвилини до фінальної сирени господарі програвали два м'ячі. Склалася, м'яко кажучи, складна ситуація. І тут себе проявив «джокер» команди Олега Безуглого - Радько. За хвилину до кінця матчу Микола вдало замкнув простріл Ліняева і скоротив розрив у рахунку до мінімуму. Розв'язка ж основного часу видалася ще більш драматичною. В останній атаці, за пару секунд до сирени «пефеесовци» перевели м'яч у центр майданчика на капітана Алексєєнко. Під крики вболівальників «бий» Олександр пробив, вколотив м'яч у сітку воріт суперника. За секунду до закінчення основного часу рахунок став рівним - 4:4!

Настала черга післяматчевих пенальті. Руденко у Севастополя традиційно зайняв місце в рамці. Але проявити себе Володимиру на цей раз не вдалося. Гравці «Кардинала» Сергій Тригубець, Михайло Волянюк, Володимир Сондак, Віталій Денюжкін, Андрій Паршиков по черзі забили свої м'ячі. У «ПФС» відзначилися Яблонський, Шамотій, Радько, Мельник, але на другому пенальті линяє пробив у штангу. У результаті, «Кардинал-Рівне» здобув перемогу із загальним рахунком 9:8, і відправився додому, маючи в активі гостьову перемогу.

Олег САВЧЕНКО, Анатолій САВЧЕНКО


«ПФС» - «Кардинал-Рівне» - 4:4 (по пенальті 4:5)
Рахунок серії 0:1


«ПФС»: Кобець, Олексієнко, Шамотій, Яблонський, линяє, Радько, Безуглий, Кольцун, Мельник
«Кардинал-Рівне»: Пітуля, Басіч, Паршиков, Танський, Сондак, Маринюк, Волянюк, Чеботарьов, Піддубний, Тригубець, Когут 
Голи: Шамотій (34, 34), Радько (39), Олексієнко (40) - Тригубець (10, 39), Піддубний (12), Волянюк (35) 
Пенальті: 1:0 Мельник, 1:1 Паршиков, 1:1 линяє (штанга), 1:2 Денюжкін, 2:2 Яблонський, 2:3 Сондак, 3:3 Радько, 3:4 Волянюк, 4:4 Шамотій, 4:5 Тригубець
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Екстраліга | Переглядів: 563 | Додав: Andrey | Теги: ПФС, плей-офф, Кардинал-Рівне | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]