Головна » 2011 » Січень » 22 » Міні-футбольний клуб Шахтар (Донецьк) закрито
12:52
Міні-футбольний клуб Шахтар (Донецьк) закрито
Кращий український футзальний клуб останніх років припиняє участь у чемпіонаті та Кубку України

Дуже важко писати такі новини. Втім, для маленького футзального світу ТАКІ новини розлітаються миттєво, і це, скоріше, буде новиною тільки для тих, хто цікавиться футзалом остільки-оскільки.

Отже. Керівництво міні-футбольного клубу «Шахтар» (Донецьк) ухвалило рішення про закриття команди. МФК «Шахтар» далі не буде брати участь у змаганнях, що проводяться під егідою АМФУ, в тому числі не зіграє в півфінальному матчі Кубка України проти рівненського «Кардинала-Рівне», який був запланований на 29 січня. Цю інформацію підтвердили Sport.ua джерела, близькі до рукодству клубу.

Які причини? Знаючи джерело фінансування клубу, можна сказати лише одне - вони не економічні ...

Наслідком цього рішення є той факт, що всі гравці «Шахтаря» отримують статус вільних агентів, і можуть перейти в інші клуби безкоштовно. Більше того, можу вас запевнити, що до моменту, коли пишуться ці рядки, гравці команди вже активно розбираються іншими клубами ...

Для того, щоб читачі усвідомили, ким був для нашого футзалу «Шахтар», просто наведемо його досягнення.

Чемпіон України - 2002, 2004, 2005, 2006, 2008 рр..
Срібний призер - 2003, 2009, 2010 р.
Бронзовий призер - 2007 р.
Володар Кубка України - 2003, 2004, 2006 рр..
Володар Суперкубка України - 2005, 2006, 2008 рр..
Півфіналіст розіграшу Кубка УЄФА 2005/2006.

Цього цілком достатньо, щоб зрозуміти, що «Шахтар» був брендом вітчизняного клубного футзалу в останні кілька років. Не в образу іншим клубам, повірте людині, яка не раз спілкувався з футзальний менеджерами за межами України - коли мова заходила про українських клубах, першим і сходу називався «Шахтар». Будьте впевнені, протягом найближчих днів інформація про закриття «Шахтаря» буде на сайтах провідних футзальних порталів Європи.

Події, що відбулися в січні цього року, стали констатацією незаперечного факту - наш професійний футзал серйозно хворий, а якщо хворобу не лікувати, то, що далі, всім відомо - memento more!

Свідомо наголошую - хворий саме професійний футзал. Футзал, як вид спорту, переживе ще всіх нас з вами - в нього грають мільйони. З кожним новим чемпіонатом міцніє і процвітає харківський «Кубок ФК Універ», нехай не так численний, але дуже цікавий турнір - чемпіонат Одеси. А скільки команд щодня «ріжуться» в зальних майданчиках столиці України! І це притому, що серед київських бізнесменів немає бажаючих взяти на себе команду вищої ліги. Знову ж таки підкреслимо, не фінансово не мають можливості (чого-чого, а грошей у Києві достатньо), а не мають бажання, тобто не бачать сенсу. Після того, як рішення про закриття команди прийнято і в Донецьку, можна сказати, що мислячі точно так само бізнесмени є не тільки в Києві ...

Чесно скажу, ніколи б не подумав, що сьогоднішній день буде таким. Чемпіонат-то, звичайно, без команди під назвою «Шахтар» буде тривати, але це буде вже інший чемпіонат, абсолютно інший.

Дуже хочу, щоб «Шахтар» повернувся ...


Анатолій Подвойський


Категорія: Екстраліга | Переглядів: 642 | Додав: Andrey | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]