Головна » 2012 » Квітень » 15 » ЛТК - Кардинал-Рівне - 4:1
03:10
ЛТК - Кардинал-Рівне - 4:1
Вольова перемога над головним конкурентом

Шоста за сезон зустріч «ЛТК» і «Кардинал-Рівне» мала серйозне значення для обох команд, оскільки суперники ведуть боротьбу за п'ятий рядок чемпіонату. І нехай у Екстра-лізі це всього лише передостаннє місце таблиці серед решти клубів, завершувати турнір на останньому місці напевно не хотіли ні луганчани, ні гості.

«Кардинал-Рівне» добирався до Луганська автобусом, прибувши пізно ввечері напередодні гри. Делегація рівненської команди налічувала всього десять чоловік: два воротарі, сім польових виконавців і віце-президент клубу Михайло Кондратюк. Як бачимо, не прибули на гру: Танський, Бондар, Когут і граючий головний тренер Сергій Піддубний. Як повідомив після матчу віце-президент «Кардинал-Рівне», причина кадрового дефіциту - хвороба цих футболістів. Роман Ковальчик, навпаки, вперше за останні поєдинки міг розраховувати на абсолютно всіх гравців команди - у «ЛТК» сьогодні не було ні дискваліфікації, ні травм.

Гості почали матч трохи активніше луганчан, досить впевнено вибудовуючи атаки, але завершуючи їх не кращими ударами. «ЛТК» відповідала далекими пострілами, з якими насилу справлявся Пітула: після потужного удару Разуванова зі штрафного воротар «Кардинала» забрав м'яч тільки з другої спроби, а з фірмовим ударом Рося голкіпер впорався тільки в кидку. У рівнян відзначаємо удар з лівого флангу від Маринюка, який забив луганчанам п'ять голів в кубковому протистоянні - на цей раз м'яч влучив у зовнішню сторону стійки.

В середині тайму «Кардинал-Рівне» взяв планований тайм-аут, головною метою якого було зберегти командні сили. Але пауза більше допомогла гравцям «ЛТК», які після відновлення гри буквально обрушилися шквалом атак на ворота Пітула. Кращі можливості забити були у Шурак, який, вискочивши один в один з голкіпером, не зумів його переграти, а також у Литвинова, завершував прохід правим флангом найпотужнішим ударом у ближній кут - Пітула відбив м'яч на кутовий. Останні п'ять хвилин тайму місце у воротах у «Кардинал-Рівне» займав Денюжкін, на м'ячі своєї команди підключатися до атак п'ятим польовим. Велику частину часу гості просто катали м'яч, навіть не плануючи атакувати, і, таким чином, знову-таки економили сили. Однак, буквально за півсекунди до свистка на перерву, Денюжкін несподівано пробив з правого флангу, і м'яч влетів у сітку воріт Сухомлинова - 0:1.

Настільки несподівана кінцівка першого тайму, напевно, привела до серйозної розмови в роздягальні «ЛТК», і на другу половину зустрічі луганчани вийшли з ще більшим настроєм. У ворота «Кардинал-Рівне» повернувся Пітула, якому знову доводилося демонструвати майстерність, відбиваючи небезпечні удари господарів. Епізодично в атаку ходили і гості, проте перевага підопічних Романа Ковальчика все ж було беззаперечним. До середини другого тайму «ЛТК» ніяк не могла забити, після чого протягом двох хвилин у воротах повернувся в гру Денюжкіна побували два голи. Спочатку Разуванов після передачі з кутового від Шурак потужно пробив здалеку - 1:1. Після цього Литвинов заробив штрафний удар, і Рось прямим ударом з 15-ти метрів вивів «ЛТК» вперед - 2:1. Між голами луганчани могли забити і ще, але Стрілець і Кузь не реалізували вихід «два в одного».

Програючи, «Кардинал-Рівне», і без того грав з п'ятьма польовими виконавцями, став більше часу проводити в атаці, але луганчани в обороні були надійні - гості завдали лише кілька небезпечних ударів, і Сухомлинов з ними впорався. Більш того, на 38-й хвилині голкіпер швидко ввів м'яч в гру, Бессалов зробив передачу по лівому флангу Кузю, який пішов від Паршикова і віддав пас Разуванову, в дотик оформив дубль - 3:1.

Гра була зроблена, проте вже на останній хвилині матчу рахунок на табло змінився ще раз. Спочатку Разуванов, відібравши м'яч у центрі поля у грав останнім Басич, змусив опонента перешкодити завдати точного удару в порожні ворота. Кузь все ж переправив м'яч у сітку, але арбітри зупинили гру і з трактуванням «позбавлення суперника явної можливості забити м'яч» пред'явили Басич червону картку. До фінальної сирени «ЛТК» встигла реалізувати чисельну перевагу: Стрілець перехопив передачу гостей з ауту і пробив по порожніх воротах - 4:1.

Луганчани відриваються від «Кардинал-Рівне» на чотири очки, маючи не тільки гарну можливість фінішувати на п'ятому місці, а й продовжуючи боротися за четвертий рядок.

Артем ЦИГАНЕНКО

«ЛТК» - «Кардинал-Рівне» - 4:1
 Голи:Володимир Разуванов, 30, 38, Артем Рось, 32, Олександр Стрілець, 40 - Віталій Денюжкін, 20
«ЛТК»: Василь Сухомлинов, Олександр Стрілець, Андрій Бурдюг, Артем Рось, Володимир Разуванов, Максим Бессалов, Максим Литвинов, Назарій Цимбаляк, Микита Шпигарь, Тарас Кузь, Тарас Шурак, Ярослав Заворотний
«Кардинал-Рівне»: Андрій Пітула, (Віталій Денюжкін, '21), Олександр Басич, Андрій Паршиков, Володимир Кручок, Володимир Сондак, Мар'ян Маринюк, Павло Дармовіс, Тарас Пріслупскій
 Попередження:Максим Бессалов, 26.
 Вилучення: Олександр Басич, 40 - фол останньої надії.
Категорія: Екстраліга | Переглядів: 703 | Додав: Andrey | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]