Головна » 2013 » Січень » 16 » ЛТК - Кардинал-Рівне - 0:5
10:57
ЛТК - Кардинал-Рівне - 0:5

Від матчу з «Кардиналом» луганські вболівальники чекали багато чого, адже в попередній домашній грі «ЛТК» здобула рекордну перемогу з рахунком 8:0, та й вечірнє початок зустрічі в будній день сприяло збільшенню аудиторії глядачів. Але команда Романа Ковальчика продовжила чергувати домашні перемоги і поразки, вдруге за сезон програвши на своєму майданчику з результатом - 0:5. 

Починалося ж усе для «ЛТК» дуже непогано. Команда легко налагодила контроль м'яча, і з перших хвилин зустрічі основні події матчу розгорталися біля воріт «Кардинала». Але значна позиційну перевагу луганчан не давало їм головного - більшість комбінацій господарів виглядало передбачуваним, а тому й недостатньо гострим. До того ж, «ЛТК» явно не вистачало руху. Монотонність наступальних дій була тільки на руку підопічним Сергія Піддубного, сконцентровані на обороні і вичікувати свої шанси. У дебюті поєдинку найнебезпечніші удари наносили Стрілець, Кузь і Іванов - впевнено грав Гурко. Ще в одному епізоді Кузь взяв гру на себе, пройшовши по лівому флангу і пробивши в дальній кут - біля стійки.

«Кардинал-Рівне» свій перший небезпечний момент створив на 13-й хвилині, коли внаслідок обрізки Разуванова у гостей вийшов вихід «два в одного». Але замість удару Чернієнко віддав пас партнеру, який виявився не найкращим, і атака «захлинулася». На 16-й хвилині Сергій Піддубний, який не виходив на майданчик, взяв тайм-аут - схема гри гостей після паузи не зазнала змін, а у «ЛТК» у першій четвірці замість Стрільця почав виходити Литвинов. Ще один чудовий шанс забити на 18-й хвилині змарнував Кузь, який тепер уже блиснув індивідуальними діями на правому фланзі, обігравши суперника і пробив у дальній кут - стійка. А за 48 секунд до перерви «Кардинал» повів у рахунку. Кузь з лінії штрафного завершував контратаку «ЛТК», але під удар вчасно кинувся Басич, перевівши м'яч на кутовий. Іванов з кутового віддав невдалу передачу - прямо в руки Гурко, який вкинув м'яч на лівий фланг Паршикова. Передачу капітана на Когута перервав Пітула, але м'яч знову відскочив до Паршикова, тепер віддав пас Басич, з 10 метрів у дотик пробив повз Бессалова, який намагався підстрахувати голкіпера - 0:1.

Припустити, який ефект справить «гол у роздягальню» на господарів, було не так вже просто - досить несподіваний м'яч міг як «розбудити» луганчан, так і надломити команду. Як показали подальші події, «ЛТК» він не зламав, але й навряд чи мобілізував. До слова, відзначимо, що в перерві Роман Ковальчик провів зміну голкіпера. З початком другого тайму «Кардинал-Рівне» зумів відсунути гру від своїх воріт, і тепер гра на майданчику виглядала рівною - а вже на 23-й хвилині гості забили вдруге. Кузь відібрав м'яч у Маринюка, але тут же втратив його: Бондар організував своїй команді вихід «три в одного», і після передачі наліво Чернієнко подвоїв результат - 0:2.

«ЛТК» відповіла ротацією в складі і змінами в четвірках, в гру вперше вступив Лазикін - луганчани шукали можливості переломити хід матчу. Але позиції «Кардинал-Рівне» ставали дедалі міцнішим - завдяки вимушено відкритій грі господарів рівненська команда отримала цілий ряд шансів на найгостріші контратаки. В одній з них чистий вихід один в один не реалізував Когут, не переграв Савенко, не використовував «Кардинал-Рівне» і ще один вихід «три в одного». Ключовий відрізок матчу був, мабуть, на 33-й хвилині, коли після прострілу від Лазикіна буквально з метра головою у ворота не зумів потрапити Разуванов. Всього через кілька секунд Свиридов прийняв пас від Разуванова, але з п'яти метрів не зміг завдати точного удару. Забий «ЛТК», команда цілком могла врятувати матч. Хоча, на 34-й хвилині також просто зобов'язані були забивати і гості: Маринюк і Чернієнко удвох втекли до воріт Савенко, але Чернієнко з двох метрів не зумів переправити м'яч у сітку.

За п'ять хвилин до фінальної сирени луганчани взяли тайм-аут, і Литвинов почав виходити у «ЛТК» п'ятим польовим. Такий крок положення господарів лише посилив. Не минуло й хвилини, як «Кардинал-Рівне» забив утретє. Литвинов в районі 10-метрової позначки схибив при прийомі м'яча, ніж тут же скористався Вершинін, відправив м'яч у порожні ворота - 0:3. Ще через дві хвилини рахунок став і зовсім непристойним. На цей раз м'яч невдало прийняв Разуванов, і Чернієнко з лінії штрафного «парашутом» переправив м'яч у сітку порожніх воріт «ЛТК» - 0:4. У фінальній частині поєдинку актуальним було лише одне питання - «роздрукують» чи луганчани ворота Гурка? Як виявилося, немає. Сергій Піддубний на останніх секундах випустив на майданчик Ситника і зіграв одну зміну сам, навіть отримавши можливість забити - Савенко відбив удар граючого тренера «Кардинала». Але гості все ж відзначилися ще раз. Вже в ході заключної хвилини Лазикін заблокував черговий удар Чернієнко, але м'яч відскочив на правий фланг до Бондаря, який з лівої ефектно відправив м'яч у дальню «дев'ятку» воріт Савенко - 0:5.

«ЛТК (Луганськ)» - «Кардинал-Рівне (Рівне)» - 0:5

Голи  - Олександр Басич, 20, Андрій Чернієнко, 23, Олександр Вершинін, 36, Андрій Чернієнко, 38, Олександр Бондар, 40

«ЛТК (Луганськ)»: Андрій Пітула, (Юрій Савенко, '21) - Микита Шпигарь, Богдан Свиридов, Олександр Стрілець, Артем Рось - Володимир Разуванов, Дмитро Іванов, Максим Бессалов, Максим Литвинов, Микита Лазикін, Тарас Кузь.

«Кардинал-Рівне (Рівне)»: Іван Гурко - Олександр Басич, Віталій Танський, Андрій Паршиков, Юрій Когут - Олександр Бондар, Олександр Вершинін, Андрій Чернієнко, Дмитро Ситник, Мар'ян Маринюк, Сергій Піддубний. 

Попереджені: Дмитро Іванов, 5. - Олександр Басич, 6

Удари (в створ): 28 (8) - 19 (9)

Категорія: Екстраліга | Переглядів: 556 | Додав: Andrey | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]