Головна » 2012 » Квітень » 27 » Кубок України. Ураган - Кардинал-Рівне. Анонс
19:55
Кубок України. Ураган - Кардинал-Рівне. Анонс
Не перемогти в чемпіонаті - не значить не перемогти в кубку

Коли стали відомі всі чвертьфіналісти Кубка України, то їх умовно можна було розбити на дві групи - представники Екстра-ліги і команди, що представляють першу лігу, плюс аматори з ними в особі київського «Епіцентру К3». Оскільки «посів» зараз в кубковому турнірі не передбачено, то головною інтригою напередодні жеребкування чвертьфінальних пар було питання - чи будуть на цій стадії чисто екстра-Ліговський пари. А якби жереб зовсім вже задумав покомизитися, то він міг їх сформувати відразу дві. Але до цього справа не дійшла, а от «Ураган» і «Кардинал-Рівне» мають підстави нарікати на неприхильність фортуни - їм належить грати за вихід у «Фінал чотирьох» між собою.

Сталося, як сталося. Тому, спробуємо пошукати в цій ситуації і позитивні моменти для суперників. «Ураган», програвши в цьому сезоні і «золото», і «срібло», тепер робить ставку на дві складові - «бронзу» і кубок. Але не будемо забувати і ще про одну. Кінцівка нинішнього сезону не за горами, а там і підготовка до наступного підкотить. В умовах ігрового дефіциту, який, як не крути, відчувають клуби в нинішньому сезоні, кожна гра для футболістів випробування, а для тренерів - можливість отримати всеосяжну оцінку можливостей своїх підопічних.

Для «Урагану» ситуація в кубку досить екстремальна, адже саме Івано-Франківськ прийматиме «Фінал чотирьох». З якими очима будуть «урагановци» дивитися в очі своїм вболівальникам, якщо в місті в кінці травня-початку червня буде футзальний свято, а вони будуть на ньому чужими. Однозначно можна говорити, що відповідальність на плечі підопічних Сергія Гупаленка лягає величезна. Мабуть, є резон в тому, що УЄФА ніколи не визначає господаря «Фіналу чотирьох» до того моменту, поки не стане відомий остаточний склад його учасників.

Головний тренер «Кардинал-Рівне» Сергій Піддубний після матчу останнього туру з «Локомотивом» не став приховувати, що і у його команди є вельми солідні кубкові амбіції. Що ж, тим цікавіше. А що стосується амбіцій, то, як виявилося, грає наставник рівнян, при всьому його небагатому тренерському досвіді, виявився непоганим мотиватором. Не раз він по ходу сезону давав коментарі, що для нього матчі з «Енергією» - це окрема стаття. Як підсумок, «Кардинал-Рівне» в одній з ігор очки у львів'ян відібрав. Далі - згадав Сергій Піддубний про своє тривале етапі кар'єри в «Енергії», провів роз'яснювальну роботу в команді, і вона відіграла проти «Локомотива» так, що якби так завжди, то боротьба за медалі була б для «Кардинал-Рівне» звичною справою .

У зв'язку з цим, ризикнемо припустити, що якби перед жеребкуванням чвертьфіналу наставнику рівненської команди сказали, що грати йому проти клубу з Екстра-ліги і запропонували обрати суперника, то він зупинив би свій вибір на «Урагані». Чому, відповідь на поверхні - івано-франківці так і залишилися єдиною командою, в якої «Кардинал-Рівне» за чотири матчі не зміг взяти жодного очка. Яка ще потрібна тут мотивація - сама доля дає рівнянам ще дві спроби! Турнірні очки не повернути, але позбавити непереборного досі конкурента домашнього «Фіналу чотирьох» - чомусь здається, що якби це, у Рівному б про чотирьох поразках в чемпіонаті забули. До того ж, є ще й парадоксальна статистика. Яка свідчить, що в матчах двох приблизно рівних команд по класу, якщо одна кілька разів поспіль виграє, то небезпека програти з кожним наступним матчем для неї тільки зростає.

«Ураган» - «Кардинал-Рівне» - центральна пара чвертьфіналу. Уболівальникам Івано-Франківська та Рівного пощастило - у них буде можливість побачити два справжніх кубкових матчу.

Анатолій Подвойський
Категорія: Екстраліга | Переглядів: 663 | Додав: Andrey | Теги: кардинал-Ураган, Кубок України, футзал | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]