Головна » 2011 » Січень » 29 » Кубок України. 1 / 2 фіналу. Енергія - Ураган - 5:3. У фіналі Кардинал-Рівне зіграє з Енергією
17:52
Кубок України. 1 / 2 фіналу. Енергія - Ураган - 5:3. У фіналі Кардинал-Рівне зіграє з Енергією
Півфінал з приставкою «супер»! Але це всього лише півфінал ...

Велика робота по розкручуванню фінального турніру Кубка України з футзалу, проведена організаторами в особі обласної Асоціації міні-футболу, принесла свої плоди - при тому, що вхід на півфінальний матч був платний (вартість квитків коливалася в межах від 5 до 15 гривень.), На трибунах Палацу спорту «Юність» зібралося близько двох тисяч глядачів, серед яких було і близько двохсот фанатів «Енергії» і «Урагану», які добиралися в Запоріжжі зі своїх міст автобусами майже добу.

У порядку розігріву організаторами була представлена барвиста програма, яка дозволила поринути у славні часи козацтва часів Запорізької Січі. Цікаво, що кількість «козаків», які брали участь в шоу-програмі відповідала кількості футболістів, які вносяться до протоколу футзальних матчів, і вони чудово показали, що споконвічно запорізькі традиції дбайливо зберігаються «нащадки» тих, хто писав листа турецькому султанові - іскри від шабельних битв летіли не на жарт.

Перший удар по м'ячу в матчі зробили гравці «Енергії», за ними ж був і перший удар по воротах - Романов пробивав метрів з 12-ти, м'яч пролетів в метрі над поперечиною. І незабаром «енергетики» могли святкувати успіх, коли на 2-й хвилині Овсянніков зробив довгу передачу на Павленка, той бив, здавалося, напевно, але влучив у штангу.

Чи то такою була установка, чи то позначилося хвилювання (Шотурма несподівано вибіг на майданчик у манишці, і тут же отримав жовту картку), але «урагановци» почали гру другим номером. Десь до 6-й хвилині франківці повністю освоїлися на майданчику, і зусиллями квартету в складі з Біро Жаде і Сержан почали проводити позиційні атаки, але «енергетики» були дуже уважні, і до ударів по воротах Лисенка справа не доходила.

Що могло підірвати ситуацію? Тільки високу індивідуальну майстерність. І бразильські легіонери "Урагану» продемонстрували, що у них з ним все гаразд. На 11-й хвилині Біро Жаде буквально продерся по центру, зміг зробити передачу на Сержан, і той з лінії штрафного пробив.

Так «Ураган» повів у рахунку, і це стало для його суперника сигналом до найактивніших дій. Але власні помилки зводили нанівець усі зусилля підопічних Станіслава Гончаренка, і гравці в червоних футболках могли досягти успіху в контратаках, але Цвєлих відвернулася удача, коли він на 12-й хвилині з чудової позиції пробив у штангу.

І, тим не менш, у відповідь гол відбувся. На 14-й хвилині Романов з ауту зробив верхову передачу в штрафну, а там Макаєв, аки справжній британець, головою увігнав м'яч у сітку. Більше того, через хвилину вихованець запорізького футболу знову опинився в обіймах партнерів, коли з півметра результативно завершив швидку контратаку «Енергії» три в один.

Головний тренер «Урагану» Сергій Гупаленко відразу взяв тайм-аут, після якого команди накрутили темп, і гра стала виглядати на одному диханні. Ледве Овсянніков не збільшив рахунок, пробивши з лівого флангу з гострого кута трохи мимо воріт, як йому відповів Ярий смачним пострілом з 10-ти метрів - політ Лисенко був чудовим, а на добиванні Чепорнюк відправив м'яч повз ворота.

Остання хвилина тайму залишилася за франківцями, які притиснули суперника до його штрафної. «Енергетики» діяли буквально на відбій, але мінімальну перевагу в сирені зберегти змогли.

Проте, коли минула перша хвилина другого тайму, рахунок на табло Палацу спорту «Юність» став рівним. І знову у «Урагану» на авансцені були Біро Жаде і Сержан - простелили першого з ауту уздовж воріт, а другий, чомусь забутий в штрафний, переправив м'яч у дев'ятку.

«Енергія» спокійно проковтнула цей удар, і через дві хвилини знову була попереду. Легчанов в кутку майданчика поборовся за м'яч, зробив передачу на Овсяннікова, а той несильним ударом пробив у незахищений кут воріт.

Як бачимо, футболісти просто не давали глядачам перевести подих, а воротарям розслабитися. Ципун із запізненням зреагував на удар Романова - поперечина! Чепорнюк підступно пробив з-під захисника - Лисенко якимось рефлекторним рухом відбив м'яч. Але як він міг відбити м'яч після гарматного удару Сержан? Бразилець, явно піймавши кураж, протаранив оборону «Енергії», і на 27-й хвилині, слово кувалдою, зняв павутину з дев'ятки. 3:3 - і все знову спочатку.

Могло бути ненадовго. Сержан праворуч запустив м'яч уздовж воріт, а Кіндратів явно не був сконцентрований і з метра просто не потрапив по м'ячу. «Енергія» відповіла небезпечним штрафним, але Ципун вийшов з воріт і прийняв удар на себе.

Крихку рівновагу порушив Макаєв. На 33-й хвилині львів'яни провели контратаку, і Макаєв, скориставшись позиційним промахом Ципун, який очікував від гравця «Енергії» передачі, з 13-ти метрів пробив у ближній кут - є другий хет-трик у цьому півфіналі!

А на 35-й хвилині взагалі стався епізод, який буде ще довго предметом спору. Овсянніков після виходу сам на сам увірвався в штрафну, але, обігруючи Ципун, опинився на паркеті. Але замість очікуваного пенальті арбітр Іванов виніс м'яч на лінії штрафної, призначивши штрафний удар, розіграш якого жодних дивідендів «Енергії» не приніс. Що скаже наш головний керманич суддівським корпусом Василь Кузьменко, який, до того ж, був інспектором матчу?

За 3.32 до закінчення другого тайму Сергій Гупаленко знову на тайм-ауті зібрав навколо себе футболістів, і Біро Жаде після цього вийшов п'ятим польовим. Три бразильця, Шотурма і Цвєлих довго готували плацдарм до удару, але перша ж помилка стала фатальною - Романов зі своєї половини з порожнім не промахнувся. Ще помилка - і Рогачов з 30-ти метрів парашутом пробиває у поперечину!

За дві секунди до сирени Станіслав Гончаренко взяв тайм-аут - напевно, для того, щоб привітати свою команду з перемогою. «Енергія» у цей день була сильніше і перемогла, але до першого в історії команди Кубку Україні треба робити ще один крок - у неділю належить фінальний матч проти «Кардинала-Рівне».

«Енергія» - «Ураган» - 5:3
Запоріжжя. Палац спорту «Юність».

«Енергія»: Лисенко - Струк, Д. Бондар, Рогачов, Романов - Легчанов, Павленко, Якунін, Овсянніков-Макаєв, Задорожний
«Ураган»: Ципун - Біро Жаде, Сержан, Шотурма, Кіндратів - Цвєлих, Валенко, Ярий, Чепорнюк - Тменов, Ренатіньо, Пилипів
Арбітри: Іванов (Київ), Туржанський (Запоріжжя)

Голи: Макаєв (14, 15, 33), Овсянніков (23), Романов (38) - Сержан (11, 21, 28)

Категорія: Екстраліга | Переглядів: 568 | Додав: KROKODILLER | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]