Головна » 2011 » Березень » 12 » Кардинал-Ровно – ЛТК. Анонс
15:09
Кардинал-Ровно – ЛТК. Анонс
За п’ять турів до фінішу спокійного життя ніхто не матиме

У звітному чемпіонаті стартувало одинадцять команд, а після зняття зі змагань «Тайму» і «Шахтаря» їх залишилось лише дев’ять, отже в кожному із турів, які залишилося провести до закінчення регулярного чемпіонату ігри пропускатимуть одразу по три команди. Погодьтесь, що такий календар назвати стабільним, просто язик не повертається. Проте це хоча і суттєва проблема, але не головна. Все-таки головним буде фінальний відрізок чемпіонату.

Виходячи з того, що на другому етапі турніру в звітному сезоні передбачені матчі плей-офф із участю восьми команд, після розформування донецького «Шахтаря» актуальною стала боротьба за дев’яте місце турнірної таблиці. Якраз тут і існує певна заковика, яка вже найближчим часом може стати причиною скандалу. Більшість вболівальників переконана, що та команда, яка фінішує на першому етапі чемпіонату дев’ятою, якраз і буде учасником плей-офф, зустрівшись на першій стадії з лідером перегонів. На це місце є два претенденти - «ЛТК» і «ПФС», які на даний час мають приблизно однакову кількість очок. Але, проблема в тому, що зараз ведуться дискусії – допускати в плей-офф команду, яка так і не зможе обігнати вже не існуючий «Шахтар», чи зарахувати першій команді в чвертьфіналі технічні перемоги.

Отже, для того щоб не залишитися за бортом плей-офф, луганчанам в чотирьох матчах необхідно набрати мінімум 10 очок, тобто три перемоги і одна нічия. Це для команди-аутсайдера досить складне завдання. А ось севастопольський клуб в трьох іграх, які залишилися, навіть здобувши три перемоги, так і не зможе наздогнати «Шахтар». Отже, «ПФС» не має навіть теоретичних шансів на потрапляння в плей-офф.

Тому було б доречно допустити до матчів плей-офф команду, яка посяде дев’яте місце, це б додало глядацького інтересу, і на завершальній стадії з’явилася б хоч якась інтрига. Велася боротьба, не за здобуття нереальних 10 очок, а між двома аутсайдерами – луганчанами і севастопольцями. Проте це питання поки що залишається без відповіді.

Хоча якби там не було, а в будь-якому випадку «ЛТК» потрібно боротися за очки в заключних матчах. Тому приїзд цієї команди в Рівне викликає жвавий інтерес в глядацькій аудиторії. У попередньому турі «ЛТК» в Луганську приймала «ТВД». Відкривши рахунок господарі пропустили три м’ячі і лише після цього спохватилися, але вирвати перемогу так і не змогли, встигнувши до закінчення гри лише встановити статус-кво – 3:3.

Стосовно МФК «Кардинал-Рівне», то рівняни вже забезпечили собі право виступати в плей-офф і нібито можуть безтурботно готуватися до відповідальних матчів фінальної стадії. Але насправді не все так просто, адже від місця, яке команда посяде в регулярному чемпіонаті залежить, який дістанеться суперник. І чим вищим буде місце, тим відповідно, умовно, слабкішим суперник. На даний час команда посідає 5 сходинку в турнірній таблиці, відставання від команд, які перебувають зверху 6-7 очок, а це дві перемоги і відповідно дві поразки суперника, які аж ніяк не залежать від рівненських футболістів. В «Єнакієвця» попереду чотири поєдинки, як у рівнян і «Енергії», а у «Локомотива» навіть п’ять, що звичайно поліпшує шанси цієї команди в боротьбі за більш високе місце. Потрібно також зазначити, що жодний із цих колективів, ще не втратив нагоду посісти перше місце, тому звісно очок суперникам не даруватиме.

Окрім того, потрібно розглянути ситуацію, яка склалася в нижній частині турнірної таблиці. Зрозуміло, що у даному випадку брати до уваги вже згадувані «ЛТК» і «ПФС» - сенсу не має, а ось інші два колективи – «Моноліт» і «ТВД», напевно не залишать справу боротьби за покращення турнірного становища. І хоча львів’янам зробити це буде набагато складніше, ніж харків’янам, в яких є надія, якщо не наздогнати лідерів, то хоча б посунути рівнян з п’ятої сходинки. Тому спокійного життя в заключних матчах МФК «Кардинал-Рівне» не матиме. Команда амбіційна і п’яте місце не зовсім відповідає силі колективу, якому потрібно перемагати не лише в матчі з «ЛТК», а й в інших заключних поєдинках. А окрім домашньої гри з луганчанам – рівняни зіграють, пропустивши 19 тур, у Рівному з «Єнакієвцем», у Харкові з «Локомотивом» і завершать регулярний чемпіонат матчем у рідних стінах із «ТВД». Як бачимо, серед суперників, окрім луганчан, усі конкуренти і звісно, що в зустрічах із ними розігруватиметься не просто три очки, а умовно 6, адже в разі перемоги однієї з команд відставання суперника збільшується, а надолужити згаяне часу не залишається.

Тому нас чекає попереду захоплююча кінцівка загалом розірваного на окремі шматки чемпіонату. Красномовним підтвердженням цьому є виступи команд на окремих відрізках чемпіонату. Після чергової паузи в чемпіонаті гра тієї чи іншої команди може змінюватися докорінно. Дехто втрачає фарт, віру в свої можливості, а дехто навпаки зціпивши зуби буквально вигризає очки у суперників. Комусь перерви йдуть на користь, але напевно більшості команд від такої «ритмічності» календаря лише шкода.

Що ж побачимо, яким предстане перед вболівальниками після майже двомісячної перерви МФК «Кардинал-Рівне». Під час перерви в чемпіонаті команді вдалося провести лише один товариський матч із командою першої ліги «Шанс-Авто» - на власному майданчику рівняни буквально розгромили гостей із Ковеля з рахунком 12:3.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ
Категорія: Екстраліга | Переглядів: 580 | Додав: Andrey | Теги: футзал. вища ліга | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]