Головна » 2013 » Березень » 5 » Кардинал-Рівне - Ураган (Івано-Франківськ) АНОНС
14:55
Кардинал-Рівне - Ураган (Івано-Франківськ) АНОНС
Про вагу перемоги нагадувати зайве

Не скажу, що відкрию таємницю, адже напевно це чудово розуміє кожний, хто більш-менш розуміється чи цікавиться футзалом, що настав період у чемпіонаті, коли кожне очко для команд на вагу «золота», адже для потрапляння до квартету найсильніших, який гратиме у плей-офф, кожне втрачене очко може стати роковим, а кожне набране очко, навпаки, найдорожчим. Тому, вважаю, немає сенсу зайвий раз нагадувати про вагу перемоги в матчі між МФК «Кардинал-Рівне» і «Ураганом».

Обидва колективи поставили завдання потрапити у плей-офф, і якщо рівнянам ще потрібно добряче попотіти, щоб наздогнати і увірватися до квартету найсильніших, то в івано-франківців завдання дещо простіше – вони в трійці, і тому їм потрібно лише зберегти своє місце, що з однієї сторони простіше, а з іншої – може розслабити колектив, і не встигнеш і оком кліпнути, як опинишся за межами четвірки. На даний час обидві команди розділяють 10 турнірних очок, здається неабиякий гандикап на користь гостей, проте, якщо розібратися, то це лише 3 перемоги і одна нічия. Якщо взяти до уваги те, що «ураганівці» підсилилися одразу чотирма бразильцями, а рівняни лише Тригубцем, і той не встиг зіграти за команду ще жодного матчу, адже травмувався, то на перший погляд здається, що фаворитом зустрічі потрібно вважати гостей. Окрім того, якщо подивитися на результати останніх зустрічей з участю бразильців, то результат показаний івано-франківцями набагато кращий, аніж у рівнян.

У 9 матчах з участю бразильців – 6 перемог, 1 нічия, 2 поразки, різниця 26:20, 19 набраних очок. Тоді як рівняни в останніх 9 матчах можуть похвалитися лише трьома перемогами та трьома нічиїми, і це при трьох поразках, різниця 22:17, 12 очок. Як бачимо, різниця в набраних очках трохи менша за загальну, лише на одну перемогу, отже виходить, що відрив івано-франківці зробили в останніх матчах.

Цікаво також, що за збігом обставин два попередні матчі команди проводили з одними і тими ж суперниками: рівняни спочатку приймали в кубковому матчі «Локомотив», а потім гостювали в Харкові у матчі чемпіонату, а ось «ураганівці» навпаки, спочатку гостювали в Єнакієвому, де зіграли в 1/8 фіналу, а потім приймали «Єнакієвець». Обидва поєдинки «кардиналівці» зіграли з однаковим рахунком 1:1, і теж, що цікаво, в обох попереду були «залізничники». Проте, якщо в чемпіонаті це дозволило здобути очко, то в кубку нічия користі не принесла, адже в серії післяматчевих пенальті сильнішими виявилися гості. А ось івано-франківці, теж між іншим зіграли однаково – в обох здобули перемоги, правда, хоча і пропустили в обох по 2 м’ячі, проте забили відповідно в гостях 4, а в дома 3. Потрібно зазначити, що остання перемога їм далася нелегко.

Ще одна цікавинка, якщо говорити про останні 4 гри чемпіонату, то в цих матчах команди набрали абсолютно однакову кількість очок – 7, причому почергово здобуваючи перемоги. І тут теж є свої нюанси – коли рівняни перемагали, то івано-франківці навпаки втрачали очки (або поразка, або нічия), і навпаки, за успіху «ураганівців» «кардиналівці» зазнавали втрат.

Підопічним Сергія Піддубного в останніх матчах трохи не щастить. Здається команда абсолютно нічим не поступається супернику, а навіть де в чому переважає, а ось перемоги не так вже й часто трапляються на турнірному шляху. Гра команди Сергія Гупаленка багато залежить від настрою бразильців, хоча й деякі матчі за невдалої гри легіонерів вдалося врятувати українцям.

«Ураган» в рідних стінах здобув 7 перемог і зазнав лише однієї поразки, та й то в стартовому турі від «ЛТК». У гостях здобуток команди значно скромніший – 3 перемоги, одна нічия і 5 поразок. МФК«Кардинал-Рівне» в рідних стінах здобув 5 перемог, одну нічию і зазнав 3 поразок. У гостях здобуток ще скромніший – 1 перемога, дві нічиї і 5 поразок.

Загалом МФК «Кардинал-Рівне» і «Ураган» провели 8 зустрічей у регулярному чемпіонаті. 6 перемог (4 дома, 2 в гостях) здобули прикарпатці і 2 (дома) рівняни. Різниця забитих і пропущених 25:17 на користь «Урагану». Найбільше у рівнян 3 голи забив Танський, правда, на гол більше, чотири, на рахунку Піддубного, але граючий тренер половину з них забив у свої ворота, також 2 голи, як і Сергій, провели у ворота ураганівців: Когут, Басич, Сондак. Натомість в івано-франківців 5 голів записав на свій рахунок Цвелих, чотири забив Леандріньо, по три провели Сержао і по два Карліньос та Ренатіньо. Як бачимо, з нинішніх гравців івано-франківців ніхто особливою влучністю у ворота рівнян похвалитися не може.

Цікаві статистичні факти. Гравці обох команд забили: з 1-ї по 5-у хвилини: рівняни – 1 гол, івано-франківці – 4; з 6-ї по 10-ту: відповідно – 2 і 0; з 11-ї по 15-ту: 2 і 4; з 16-ї по 20-ту: 1 і 5; загалом у першій половині: 6 і 13; з 21-ї по 25-ту: 2 і 3; з 26-ї по 30-ту: 1 і 1; з 31-ї по 35-ту: 2 і 3; з 36-ї по 40-ву: 5 і 3; отже після перерви: 10 і 10. У свої ворота Піддубний забивав на 4-й і 22-й хвилинах, а Кіндратів на 18-й. По два голи (найбільше) в «кардиналівців» були забиті на 33-й і 39-й хвилинах, «ураганівці» дуплетами вистрілювали на 11-й, 17-й, 20-й, 22-й, 34-й і 37-й.

З вище наведеного можна зрозуміти, що обидві команди в рідних стінах завжди намагаються грати на перемогу, отже рівняни прагнутимуть перемогти за палкої підтримки вболівальників, а останнім часом вона значно покращилася. Проте і гості, окрилені успіхами, навряд чи здадуться в Рівному без бою.

Все це лише додає інтриги матчу, який навряд чи залишить вболівальників байдужими. Гра між двома західноукраїнськими колективами обіцяє бути цікавою, хоча й небагатою на гольові моменти, але це не позбавить її видовищності.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ
Категорія: Анонси | Переглядів: 1839 | Додав: Andrey | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]