Головна » 2013 » Лютий » 4 » Кардинал-Рівне - Спортлідер+ (Хмельницький) 8:3 + ВІДЕО
14:02
Кардинал-Рівне - Спортлідер+ (Хмельницький) 8:3 + ВІДЕО
Два різних тайми

Гру між рівнянами та хмельничанами очікували з великим нетерпінням. По-перше, в попередньому турі «Спортлідеру+» нарешті вдалося змінити остогидлий нуль у колонці очки на більш привабливу одиничку, і тому цікаво було дізнатися, чи вдасться їм закріпити успіх і збільшити очковий доробок. По-друге, це вже стосувалося МФК «Кардинал-Рівне», чи прокинеться нарешті фортуна рівнян, чи продовжуватиме відпочивати далі, адже три матчі і три поразки, в яких команда аж ніяк не заслуговувала на баранку і мала більш ніж пристойний вигляд, про що красномовно свідчить і досить дивний за футзальними мірками рахунок двох останніх матчів – 0:1. Ось на ці запитання і мав дати відповідь двобій.

Суперники досить добре знали один одного, тому розпочали гру без розвідки. Господарі, як і личить, більше володіли м’ячем, а гості відповідали контратаками. Правда, до перерви небезпечні моменти поблизу воріт обох команд виникали досить рідко, більшість часу глядачі на трибунах відверто нудьгували, в основному спостерігаючи за позиційною боротьбою в центрі майданчика та на підступах до воріт. Так, у першій половині тайму в рівнян запам’яталися постріли Чернієнка і Маринюка, але в більшості з них м’яч просвистів над поперечиною, а ось у хмельничан удари були більш приземленими, тому Дєнюжкіну довелося хоч і небагато, але попрацювати. Найчастіше в цей час турбував Віталія вихованець рівненського футзалу Володимир Сондак.

І все ж таки не він першим відкрив рахунок, а зробив це Олександр Бондар на 12-й хвилині першого тайму. Хмельничани вперше порушили правила, відкривши лік фолам. Штрафний зліва в 7 метрах від воріт взявся пробивати Маринюк, попередньо обмінявшись кількома фразами з граючим тренером «кардиналівців» Сергієм Піддубним, Мар’ян відкинув м’яч в район десятиметрової позначки, де до нього добряче приклався Бондар. Гарматний постріл Олександра по центру застав зненацька до цього граючого без помилок Сергія Шевцова, і м’яч, наче спіймана риба, затріпотів у сітці воріт.

Після пропущеного голу гості не знітилися, а більш настирливіше почали шукати шляхи до воріт господарів. І потрібно віддати їм належне, врешті-решт, це їм вдалося. Атака правим флангом на 17-й хвилині на ворота рівнян завершилася прострілом у район воротарського майданчика, де найспритнішим виявився Андрій Ткачук.

Тепер уже «кардиналівці» взялися за справу, адже нічия явно не входила в їхні плани. Проте ні Бондар, ні Маринюк голкіпера до перерви не засмутили. Перший пробив здалеку вище воріт, а другий прямісінько в руки воротарю. Справжню круговерть вчинили рівняни на заключній хвилині, проте ні Паршиков, ні Когут своїми нагодами так і не скористалися. Отже на перерву команди пішли за бойової нічиєї – 1:1. Якщо загалом підсумовувати гру команд в першому таймі, то окрім кількох епізодів, які легко порахувати на пальцях однієї руки, ще щось згадати складно. Тому гра до перерви не викликала особливого захоплення у вболівальників.

Здавалося, що після перерви картина гри не зміниться, проте вже на перших хвилинах другого тайму така думка була розвіяна, трибуни одразу пожвавішали, а команди тримали глядачів у напрузі. Не встигла секундна стрілка зробити повний оберт, як удар Маринюка струсонув поперечину воріт Шевцова. Ще не втихомирилися трибуни обговорюючи цей епізод, як вже в наступній атаці в сутолоці поблизу воріт м’яч влучив у руку Олексія Фетька – пенальті. Виконати вирок арбітра взявся голкіпер рівнян Віталій Дєнюжкін і перехитрив свого візаві – 2:1. Проте радість господарів була не довгою. Не пройшло і хвилини, як рахунок знову був нічийний. Атака гостей, передача з флангу в район воротарського, і точний постріл Калукова примусив капітулювати стража воріт МФК «Кардинал-Рівне» - 2:2.

За інерцією гості провели ще одну атаку, але на цей раз з ударом новачка «Спортлідера+» Вадима Іванова Віталій Дєнюжкін впорався. Як і після першого пропущеного голу, так і після другого «кардиналівці» заволоділи ініціативою, але певний час ніяк не могли втілити її у голи. Удар Чернієнка майже з воротарської лінії Шевцову вдалося парирувати на кутовий. Гостра передача Піддубного на Маринюка ледь-ледь не знайшла адресата у межах штрафної. Згодом Танський після розіграшу ауту добряче приклався до м’яча, але той просвистів у кількох сантиметрах від правої хрестовини. І все-таки господарі досягли свого.

На 28-й хвилині Паршиков отримав м’яч на лівому фланзі і майже від кутової позначки прострілив на дальню стійку, куди вже набігав Когут. У такій ситуації Юрію не довелося надто мудрувати, а, знаходячись у метрі від воріт, просто підставити ногу і відправити м’яч у порожні ворота – 3:2. І хоча цього разу рівняни не віддали ініціативу, а навпаки – намагалися розвинути успіх, удари Піддубного і Маринюка не без труднощів парирував Шевцов, як грім серед ясного неба вийшов гол у виконанні Сондака. Швидка контратака хмельничан, Калуков пробив з-за меж воротарського, м’яч після відскоку опинився в Сондака, і Володимир з меж воротарської розстрілює ворота Дєнюжкіна, втретє встановлюючи статус-кво – 3:3. Якщо в грі «Спортлідера+» з «Єнакієвцем» гра так і закінчилася, то в Рівному можна сказати, все цікаве було попереду. Чи гості розслабилися, чи навпаки – господарі по спортивному розізлилися, але після цього м’ячі влітали лише у ворота хмельничан.

Цього разу нічийний рахунок протримався лише кілька десятків секунд. Маринюк пройшов лівим флангом і майже від кутової позначки пробив під гострим кутом. М’яч, після удару Мар’яна, якимось дивом опинився у дальньому правому куті – 4:3. А менше ніж за хвилину до м’яча примірявся вже Паршиков. Перший удар Андрія мети не досяг. Проте вже в наступній атаці в штовханині в безпосередній близькості до воріт капітан «кардиналівці» виявився прудкішим і за партнера по команді Юрія Когута, і за захист та голкіпера суперників – 5:3.

Здобувши перевагу в два м’ячі, рівняни наче скинули пута і в подальшому на майданчику була помітною лише одна команда – МФК «Кардинал-Рівне». Сергій Піддубний у падінні пробиває – Сергій Шевцов парирує удар. Олександр Бондар після рейду правим флангом влучає в поперечину. У відповідь Заворотний знаходить у воротах Дєнюжкіна. Після удару Бондара справа - м’яч у метрі розминувся з дальньою стійкою. А ось на 34-й хвилині триходівка Басич – Паршиков – Фаренюк таки завершилася голом. Передачу капітана рівнян справа на дальній стійці вдало замкнув Артем – 6:3. Пропустивши шостий м’яч, хмельничани почали грати з п’ятим польовим, але це пішло лише на користь рівнянам.

Дєнюжкін зі своєї половини майданчика переадресував м’яч на Маринюка, той прострілив у воротарський на Чернієнка, і кращий бомбардир «кардиналівці» забив свій 9-й у сезоні гол, довівши кількість забитих м’ячів МФК «Кардинал-Рівне» у матчі до семи. Проте і на цьому господарі не зупинилися. Уже за хвилину Дєнюжкін зробив дубль, пробивши зі своєї штрафної по порожнім воротам хмельничан. М’яч вдарився в праву стійку і вже від неї опинився у воротах. Як виявилося пізніше, воротар рівнян цим голом поставив остаточну крапку в графі забиті м’ячі, встановивши рахунок 8:3 на користь господарів. Заключний час команди провели в обопільних атаках. Гості подовгу розігрували м’яч, намагаючись реалізувати п’ятого зайвого, а господарі відповідали доволі гострими контратаками. Але до фінальної сирени, яка прозвучала одразу після вводу м’яча Дєнюжкіним, рахунок так і не змінився, а табло ДЮСШ№4 зафіксувало перемогу МФК «Кардинал-Рівне» з рахунком 8:3. Цікаво, що кардиналівці в Екстра-лізі вперше забили більше семи голів у ворота суперника протягом одного матчу.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ
Категорія: Екстраліга | Переглядів: 799 | Додав: Andrey | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]