Головна » 2012 » Січень » 21 » Кардинал-Рівне — ЛТК (Луганськ) 7:4
18:15
Кардинал-Рівне — ЛТК (Луганськ) 7:4
Найшла коса на камінь...

Як і очікувалося, звітний поєдинок приніс масу задоволення вболівальникам і навпаки, як кажуть у таких випадках, вирвані роки тренерам команд. Гра проходила у над швидкому темпі, а іскрометні атаки однієї команди змінювались миттєвими контратаками опонентів. Постійний пресинг не давав часу на роздуми і тому, напевно, обидва колективи грішили, часто помиляючись. Проте така гра навпаки захоплює вболівальників, аніж обережна і з малою кількістю гольових та гострих моментів.

Обидві команди були налаштовані лише на перемогу, адже ціну її важко переооцінити. Щільність в турнірній таблиці примушує боротися за кожне очко, тому і боротьба на майданчику з перших хвилин точилася запекла. Більш молодші луганчани запропонували швидку гру. Щоб підтримувати високий темп, головний тренер команди Роман Ковальчик вже з перших хвилин відмовився від гри четвірками, а випускав гравців на заміну або парами, або по одному. Натомість господарі вели гру у звичному стилі, чергуючи четвірки, лише з тією різницею, що друга четвірка складалася не з чотирьох, а з шести гравців, які почергово виходили на майданчик. Причому, якщо перша четвірка рівнян намагалася погасити запал луганчан і перевести гру в більш спокійне русло, то друга четвірка, навпаки, запам’яталася високою швидкістю, створивши багато гостроти у володіннях гостей.

Але про все за порядком. Уже з перших хвилин гості намагалися довести, що не збираються дарувати очки господарям, про що красномовно свідчила пристрілка у виконанні Бессалова і Разуванова. На сплеск активності гостей рівняни відповіли пострілами Маринюка. У такому ритмі гра тривала перші 5 хвилин, поки господарям не вдалося відкрити рахунок.

Рівновагу порушив майбутній справжній герой матчу Віталій Танський, який перехопив м’яч на лівому фланзі атаки, відібравши його у гравців ЛТК, які необачно перепасовувалися у власних володіннях. Сухомлинов кинувся на перехоплення, але це не завадило Віталію холоднокровно відправити м’яч у порожні ворота повз голкіпера луганчан. Пропущений м’яч примусив тренера гостей внести корективи у гру, і на 6 хвилині більш досвідченого Сухомлинова у воротах замінив іменинник двадцятирічний Савенко (як раз сьогодні Юрію виповнилося 20 років). Це загалом внесло певну розміреність у дії гостей і вже за хвилину принесло результат.

Двоє луганчан викотилися проти одного рів нянина, відбулася передача на правий фланг на вільного Разуванова і гарматний невідпорний постріл у ліву дев’ятку встановлює статус-кво. Але рівняни не примусили довго чекати вболівальників на відповідь, і за дві хвилини Волянюк вдруге вивів свою команду вперед – 2:1. Когут підхопив м’яч на правому фланзі, зробив діагональну передачу на Волянюка і Михайло першим дотиком розстрілює ворота Савенка з правого флангу.

Звісно, що поразка не входила в плани Ковальчика, потрібно було внести корективи у гру, тому на 11 хвилині головний тренер гостей бере тайм-аут. Якщо тренер рівнян Піддубний не намагався щось розтлумачити своїм підопічним, то Роман Ковальчик використав паузу по максимуму, досить імпульсивно щось доводячи своїм підопічним. Але, відверто кажучи, ця пауза особливо не внесла корективи у перебіг подій, хіба що надто імпульсивна гра гостей на 14 хвилині призвела до 5 заробленого фолу. Забігаючи наперед зазначимо, що наступні 6 хвилин луганчан провели більш обережно і не дали приводу суддям для призначення десятиметрового.

До закінчення першого тайму на два випади Волянюка гості відповіли пострілами Бессалова і Разуванова, які не без труднощів парирував Дєнюжкін. На перерву команди пішли за нічийного рахунку. Але луганчанам все ж таки вдалось зрівняти рахунок. За дві хвилини до кінця першої половини зустрічі гості провели блискавичну контратаку, яка призвела до взяття воріт Дєнюжкіна. Кузь, отримавши передачу на правому фланзі, стрімголов проривається до воріт, відволікає на себе увагу голкіпера і виводить на удар Шурака, який спокійно відправляє м’яч у сітку воріт - 2:2.

Та на цьому біди господарів не скінчилися: одразу ж після перерви гості повели в рахунку. На 15 секунді другого тайму Разуванов замикає діагональну передачу і застає зненацька Дєнюжкіна - 2:3. На таку нахабність гостей рівняни відповідають ударами з п’ятачка Паршикова і Маринюка. Але це не охолоджує запал молодих луганчан і вже за хвилину їм вдається чергова вилазка на ворота Дєнюжкіна. Заворотний поперечною передачею знайшов Cтрільця, який не залишив шансів рівненському голкіперу, поклавши м’яч у верхній кут воріт. Після пропущеного четвертого м’яча Сергій Піддубний вирішив замінити Віталія Дєнюжкіна і місце у воротах зайняв Андрій Пітуля.

Проте, два швидких м’ячі пропущених вже на перших хвилинах другого тайму, не приголомшили рівнян, а навпаки - додали їм натхнення. І ті, наче нічого не трапилося, протягом однієї хвилини встановили статус-кво. Сондак одержав м’яч у воротарському майданчику і, знаходячись спиною до воріт, зумів по дузі переправити круглого на набігаючого з ліва Віталія Танського, який метрів з 5 буквально вколотив м’яч під поперечину. Не пройшло і десяти секунд, як Михайло Волянюк зліва перевіряє реакцію Савенка: той у неймовірному шпагаті буквально витягує м’яч із правого кута, але тут як тут опиняється Танський і рахунок стає нічийним – 4:4.

Такий перебіг подій змусив Романа Ковальчика внести свої корективи і на майданчику замість молодого Савенка знову з’являється досвідчений Сухомлинов. Нічийний рахунок не влаштовує жодну з команд і тому обидва колективи намагаються схилити шальки терезів на свою користь. Можливо надмірна поспішність при організації та завершенні атак заважає командам зробити це. А в інших випадках свою майстерність демонструють голкіпери – холоднокровно діючи на останньому рубежі.

Час гри спливав, а на табло світилися дві четвірки. Було зрозуміло, що похибка однієї з команд може виявитися плачевною, адже переломити хід поєдинку буде досить складно. І, за 4 хвилини до закінчення гри, ініціативу на себе взяв Волянюк, який нещодавно повернувся після виклику до збірної України. Михайло підхопив м’яч у центрі майданчика прорвався лівим флангом до воріт суперника і викотився віч-на-віч з Сухомлиновим. Василь намагався в падінні завадити Михайлу пробити по воротам, але той, успішно минувши руки голкіпера, спокійно відправив м’яч у сітку незахищених воріт. Цей гол підбадьорив не лише місцевих вболівальників, а й додав оптимізму самим кардиналівцям.

За хвилину вже перша четвірка відкрила лік своїм м’ячам. Бондар отримавши передачу від Піддубного здійснив рейд лівим флангом, відтягнув на себе захисника, відволік увагу голкіпера та прострілив на дальню стійку, де своєчасно опинився Паршиков. Андрій в підкаті, наче більярдним києм, вгатив м’яч у незахищений ствір воріт – 6:4. Після цього стало зрозуміло, що перемогу господарі не віддадуть.

Тренер луганчан, намагаючись виправити становище, міняє голкіпера на п’ятого польового гравця, в ролі якого виходить Стрілець. Реакція Сергія Піддубного – тайм-аут, щоб збити темп і дати відпочити партнерам. Гості подовгу розігрують м’яч, намагаючись вивести когось із партнерів на удар, але час спливає, а результату така тактика не приносить. Натомість господарі намагаються використати будь-яку нагоду пробити по порожніх воротах.

На заключній хвилині матчу черговий затяжний розіграш м’яча завершується дальнім ударом Стрільця по воротах Пітулі. У підсумку м’яч підхоплюють рівняни і миттєва контратака завершується виходом два в два. Проти Заворотного і Стрільця викотилися Піддубний і Волянюк. Піддубний, знаходячись по центру воріт і напроти Заворотного, віддає м’яч вправо на Волянюка, Михайло наважується на удар і пробиває в розріз між гравцями ЛТК – 7:4. До закінчення залишається кілька десятків секунд протягом яких суперники встигають обмінятися випадами, але змінити рахунок не вдається жодній з команд. Отже, перемогу у напруженому і інтригуючому двобої святкують господарі майданчика.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

Матч 17-го туру. «Кардинал» (Рівне) - «ЛТК» 7:4 (2:2)
21 січня 2012. 13:00. Рівне, спорткомплекс ДЮСШ № 4

«Кардинал»: 1.Дєнюжкін (32.Пітуля) - 7.Маринюк, 10.Піддубний, 14.Паршиков (к), 30.Бондар О. - 6.Дармовіс, 8.Танський, 17.Басіч, 23.Волянюк - 5.Сондак, 9.Когут, 11.Ситник, 19.Прислупський. Головний тренер - Сергій Піддубний.

«ЛТК»: 12.Сухомлинов (21.Савенко) - 4.Розуванов, 8.Кузь, 9.Бессалов, 25.Смоловік - 2.Цимбаляк, 6.Шурак, 10.Рось (к), 14.Стрілець - 11. Заворотний. Головний тренер - Роман Ковальчик.

Голи: Танський, 5 (1:0). Роззуваннов, 7 (1:1). Волянюк, 9 (2:1). Шурак, 18 (2:2). Роззуваннов, 21 (2:3). Стрілець, 22 (2:4). Танський, 23 (3:4). Танський, 23 (4:4). Волянюк, 36 (5:4). Паршиков, 37 (6:4). Волянюк, 40 (7:4).

Попередження: Бессалов, 33 («ЛТК»).

Арбітри: В'ячеслав Дараган (Київ), Сергій Дребужан (Мукачево, Закарпатська область).
Делегат АМФУ - Василь Симонов (Харків).
Інспектор АМФУ - Валерій Михальський (Київська область).

Кращі гравці матчу за версією Екстра-ліги: Віталій Танський - Олександр Стрілець.

Удари (в ствір): 34 (24) - 27 (17)

 sport.ua
Категорія: Екстраліга | Переглядів: 568 | Додав: KROKODILLER | Теги: кардинал рывне лтк 7:4 футзал | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]