Головна » 2012 » Вересень » 14 » Кардинал-Рівне – Енергія. Анонс
21:46
Кардинал-Рівне – Енергія. Анонс
Як посієш, так і пожнеш…

Чемпіонат України в Екстра-лізі «Кардинал-Рівне» розпочинає 15 вересня в Рівному з львівською «Енергією». Цікаво, що попередні два сезони суперник «кардиналівців» у першому домашньому матчі згодом обов’язково ставав чемпіоном України. Так було з «Ураганом» в чемпіонаті 2010-2011 рр. і «Енергією» в сезоні 2011-2012 в новоствореній Екстра-лізі. Чи повториться така тенденція в звітному чемпіонаті, ми дізнаємося лише наприкінці сезону.

Обидва колективи плідно провели підготовчий період, використавши міжсезоння не лише для проведення тренувань, а й для ротації в складах. Правда, львівська «Енергія» не надто ламала голову над змінами. Діючий чемпіон України розпрощався з двадцятичотирирічним Олександром Вершиніним і підписав контракт з Павлом Пічкуровим. Двадцятитрьохрічний Павло у попередньому сезоні грав в першій лізі у складі «Титану-Зорі» з Покровського, а ось Олександр, як стало відомо під час прес-конференції, проведеної керівництвом рівненського клубу напередодні стартової гри, в останній момент став гравцем «Кардиналу-Рівне». Окрім Вершиніна футболки «кардиналівців» у новому сезоні приміряють двадцятип’ятирічний Андрій Чернієнко з чернівецького «Меркурія» і двадцятирічний Артем Фаренюк з луганської «ЛТК».

Натомість другий голкіпер «кардиналівців» Андрій Пітуля перейшов до луганської команди, а йому на заміну прийшов 25-річний голкіпер Іван Гурко, який до цього захищав кольори харківського «Моноліту». Володимир Сондак, вихованець рівненського футзалу, вирішив випробувати свої сили в команді новачку Екстра-ліги, хмельницькому «Спортлідері+», заперечень зі сторони рівненського клубу не було. Ось з такими змінами в складах прийшли до початку нового сезону рівненський і львівський колективи.

Щодо результатів зустрічей цих команд у минулому, потрібно констатувати, що незважаючи на місце, яке вони посідали у турнірній таблиці, боротьба між географічними сусідами точилася неабияка. І хоча в шести зіграних матчах чемпіонату та в одному кубковому 5 перемог на рахунку львів'ян і лише двічі рівнянам вдалося підписати мирову, це аж ніяк не свідчить про беззаперечну перевагу львів’ян. Адже, окрім однієї, всі перемоги були з мінімальною перевагою, а переможця в тих матчах можна було з упевненістю назвати лише після фінальної сирени.

Фортуна, яка до цього була на боці «енергетиків», цілком може змінити свою прихильність і стати на бік рівнян, яким і справді вже час перемагати. Тому звітний поєдинок має бути не менш принциповим і захоплюючим, аніж попередні. Окрім того, стартові матчі завжди проходять в особливій атмосфері, адже від початкового результату залежить настрій на наступні ігри і стартове хвилювання в таких іграх завжди присутнє.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ
Категорія: Екстраліга | Переглядів: 607 | Додав: Andrey | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]