Головна » 2011 » Березень » 25 » Кардинал-Рівне - Єнакієвець. Анонс
11:01
Кардинал-Рівне - Єнакієвець. Анонс
В Рівному про матч першого кола пам’ятають дуже добре

Складно недооцінити значення результату матчу між МФК «Кардинал-Рівне» і «Єнакієвцем». По-перше, команди сусіди в турнірній таблиці, хоча їх і розділяє 6 очок. Проте, у разі перемоги рівнян, ця різниця скоротиться вдвоє. По-друге, якщо рівнянам вже складно розраховувати на місце в першій трійці, то гості цієї нагоди ще не втратили, і перемога в Рівному відкриває перед ними непогані шанси, адже відставання від команд, які ділять перше-друге місця складає всього три очки, причому івано-франківці провели на гру більше.

Не потрібно також забувати результат зустрічі першого кола. Саме єнакієвці зупинили переможну ходу МФК «Кардинал-Рівне», перегравши рівнян в Єнакієвому з розгромним рахунком – 9:2. Після цієї дошкульної поразки, яку гості зазнали більше, як після місячної перерви в чемпіонаті, «кардиналівці» ще довгий час не могли прийти до тями. Тому, звичайно, цей фактор теж не можна скидати з рахунків. Єнакієвці намагатимуться підтвердити не випадковість попередньої перемоги, а рівняни, навпаки, намагатимуться довести, що це було скоріше винятком із правил, а не закономірністю. Звичайно для обох команд подразник – неабиякий.

Ще однією мотивацією для підопічних Юрія Баховського є перебування у безпосередній близькості харківського «Моноліту», який у звітному турі без гри здобуде три очки, і в разі поразки рівнян відставатиме від них лише на одне очко, маючи попереду гру в Луганську з одним із аутсайдерів. Натомість у рівнян попереду, окрім звітного матчу – виїзд до Харкова, на гру з одним із лідерів «Локомотивом», а також домашня зустріч із львівським «ТВД», якому втрачати вже нічого, а ось поборотися за більш вище місце цілком до снаги. Це стосовно мотивацій.

А якщо порівнювати силу команд, то тут важко віддати перевагу одному із колективів. Звичайно, до складу гостей входять доволі досвідчені гравці, які або захищали кольори головної команди країни, або в даний час одягають футболку збірної України. Для прикладу, Олександр Хурсов взагалі очолює список бомбардирів, провівши у ворота суперників – 14 м’ячів, недалеко від нього відстали Віталій Нестерук і Дмитро Сільченко, на рахунку яких по 10 м’ячів. Трохи менше голів провели Анатолій Доманський і Олег Мірошник – відповідно 8 та 5 голів. Виходячи з цього не дивно, що єнакієвці за кількістю забитих м’ячів у чемпіонаті (58), поступаються лише лідеру «Урагану» (63 м’ячі), але при цьому мають гру в запасі.

Але і в рівненської команди є свої переваги. Як би там не було, а основу колективу складають досвідчені вихованці рівненського футзалу, які в складі інших команд були не лише призерами, а й дехто з них навіть піднімався на найвищу сходинку п’єдесталу. Не потрібно скидати з рахунку і місцевих молодих вихованців, які не приховують амбіцій і прагнуть довести, що ні чим не поступаються більш досвідченим. Окрім того, в команді є один із лідерів у списку бомбардирів – Михайло Волянюк, який лише трьома м’ячами поступається Хурсову. А отже під час гри триватиме протистояння не лише між командами, а й між бомбардирами теж. І хоча окрім Михайла серед рівнян більше не має кому похвалитися двозначною кількістю голів, проте є кілька футболістів, які вже найближчим часом можуть досягти цієї позначки. Найближче знаходяться лідери-ветерани колективу Андрій Паршиков (7 м’ячів), Сергій Піддубний і Сергій Тригубець (обидва по 6 м’ячів), лише на один м’яч від них відстає молодий і амбіційний Володимир Сондак. Потрібно також зазначити, що в колектив, який складається з місцевих вихованців, гармонійно влилися гравці інших шкіл футзалу – Юрій Когут, Віталій Танський, Олег Чеботарьов, уже названий Михайло Волянюк. Щодо Володимира Данилюка, то цей футболіст із сімейних обставин був вимушений залишити команду, що стало справжньою несподіванкою для керівництва клубу, і звичайно в заключних матчах не допоможе команді. Окремо потрібно відмітити нещодавнє поповнення колективу, прихід в команду молодого голкіпера Андрія Пітулі і Мар’яна Маринюка, які суттєво підсилили і без того злагоджений колектив.

Отже, підводячи підсумок вище наведеному, можна констатувати, що гра буде доволі напруженою, багатою на гольові моменти, а переможцем із неї вийде той колектив, якому найшвидше вдасться впоратися з нервовим напруженням, без якого цей матч просто не відбудеться. Якраз холоднокровність і чіткий розрахунок назвуть сильнішого в цьому надзвичайно неординарному двобої. Не можна виключати і втручання фарту, який звісно буде на боці сильнішої і більш прагнучої перемоги команди.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ
Категорія: Екстраліга | Переглядів: 504 | Додав: Andrey | Теги: вища ліга, футзал, Кардинал-Рівне | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]