Головна » 2011 » Лютий » 24 » І знову Україна - Бельгія. Всього лише через рік ЧЄ-2012 з футзалу. Кваліфікаційний раунд.
11:55
І знову Україна - Бельгія. Всього лише через рік ЧЄ-2012 з футзалу. Кваліфікаційний раунд.
Група 5. 1 тур. Анонс 
Перший день кваліфікаційного раунду відбіркового турніру в Харкові відкривається матчем збірної України з бельгійською командою. З цього приводу є одна репліка.

Погляньмо на розклад матчів у всіх інших групах, і звернемо увагу в ньому на час початку матчів господарів. Чомусь тільки в нашій групі господарі майданчика грають першими! Звичайно, можна сказати, мовляв, яка різниця, в якому порядку грати? У принципі, напевно, так. Але є загальноприйнята практика, яка має на увазі, що на першу гру, де господарі не грають, прийдуть не так багато глядачів, а от до другої гри вони повністю укомплектують Палац спорту. Але в Харкові організатори вирішили вчинити навпаки. Посилання на те, що це розклад затверджено УЄФА, не приймаються. У швейцарському Ньоні чиновникам глибоко байдуже, чи буде Україна з Бельгією грати першими або другими, що їм прислали з Україною, то вони і затвердили.

Є тільки воно припущення на цей рахунок. Не виключено, що в штабі збірної України вирішили створити додаткові труднощі для збірних Угорщини і Туреччини. У четвер пізно ввечері вони зіграють між собою, через ж майже 18 годин угорської команді виходити на дуже важливий матч зі збірною Бельгії, а по відношенню до турецької команді збірна Україна буде мати додаткові два з половиною години відпочинку.

А тепер безпосередньо до самих матчів. Про те, з чим прийшли до цього турніру команди групи 5, можна ознайомитися в матеріалі, присвяченому аналізу шансів збірних стати учасниками ЧЄ-2012. Що стосується, особистих взаємин, що збірні України та Бельгії проведуть між собою четвертий матч, а у всіх трьох попередніх перемогу незмінно святкувала збірна Україна.

Вперше шляху української та бельгійської команд перетнулися рівно 8 років тому в італійській Казерете на ЧЄ-2003, і тоді наша команда впевнено виграла 7:2. У тому ж 2003-му році суперники зіграли ще раз на міжнародному турнірі в Каїрі, де перемога збірної України була не настільки великої - 3:1. Цікаво, що з того «каїрського» складу збірної Бельгії два футболісти приїдуть до Харкова - це Ахмед Сабабті (25 років) і Петрос Папаніколау (29 років).

Ну а останнє наше побачення було рік тому в Угорщині. І знову воно принесло України позитивні емоції. Хороший перший тайм, завершився 3:1, видалення Ааббассі у другому таймі, нехай і не використане, гра, в якій українці диктували свої умови, все це принесло перемогу 4:2, а з нею і путівку до чвертьфіналу чемпіонату Європи.

Збірна Туреччини, як така, створена відносно недавно - свій перший матч вона провела трохи більше чотирьох років тому, 13 грудня 2006 року. Але є в її реєстрі і матч зі збірною Угорщини. У листопаді 2007 року в Дебрецені відбувся турнір чотирьох збірних «Fonix Cup» за участю збірних Бразилії, Ірану, Угорщини та Туреччини, і тоді господарі виграли 5:3.

Анатолій Подвойський

Категорія: Світовий футзал | Переглядів: 510 | Додав: Andrey | Теги: футзал. збірна України, чемпіонат европи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]