Головна » 2011 » Червень » 6 » Геннадій Лисенчук: «Ми хочемо наслідувати приклад футболу»
15:25
Геннадій Лисенчук: «Ми хочемо наслідувати приклад футболу»
Президент АМФУ Геннадій Лисенчук про перспективи створення та функціонування Прем'єр-ліги 

На врученні бронзових медалей команді «Локомотив» кореспонденту нашої прес-служби вдалося поспілкуватися з президентом Асоціації міні-футболу України Геннадій Лисенчук. Ми попросили його прокоментувати перемогу харківського «Локомотива» а також трохи змалювати ситуацію зі створенням футзальної Прем'єр-ліги.

- Геннадій Анатолійович, бронзовий комплект у «Локомотива» цілком заслужено?
- Безумовно. Більш того, трохи б спортивного щастя і «Локомотив» цілком міг би стати і чемпіоном. Команда цього цілком заслуговує. Але, тим не менш, бронзові нагороди - це сьогодні великий успіх для харківської команди. Підкреслю - наймолодшої команди в лізі. Кубок України в активі «Локомотива» був в 2009 році, сьогодні - «бронза». Тепер, думаю, треба ставити завдання бути чемпіоном. Вважаю, що наступний рік ще важливий для «Локомотива» в плані набуття досвіду, і вже через рік ця команда цілком буде готова до серйозних виступів на європейській арені.

- Сьогодні всі говорять, що є впевненість в тому, що в Україну буде створена Прем'єр-ліга. Можна про це детальніше?
- Ми хочемо наслідувати приклад великого футболу, де спочатку була створена Професійна футбольна ліга. Зараз - Прем'єр-ліга. Сьогодні керівники наших висшелігових клубів захотіли створити футзальну Прем'єр-лігу. Сподіваємося, що у зв'язку з цим буде більше порядку - не буде переносів ігор, якихось непорозумінь. Швидше за все, її очолить керівник, який буде відповідати за проведення чемпіонату в створеній лізі. І, звичайно ж, хочемо зробити, щоб з'явилося регулярне висвітлення футзального чемпіонату Прем'єр-ліги. Поки, можливо, що це буде огляд після туру на одному з центральних каналів. Це допоможе популяризації футзалу в нашій країні.

- Хто ж буде входити в Прем'єр-лігу в наступному сезоні?
- Сьогодні, як ви знаєте, вже знявся з чемпіонату львівський «ТВД» і є певні проблеми у команди ПФС Севастополь. Але є бажаючі команди з першої ліги. Я думаю 8, а може й 10 команд буде в чемпіонаті.

- Чи зазнає зміни формула проведення чемпіонату?
- Швидше за все, так. У наступному сезоні можливо гратимуться спарені матчі у чотири кола - дві гри на своєму полі і, відповідно, дві на виїзді. Мені здається, це буде хороша система, в якій чемпіоном стане команда стабільно і успішно виступає по ходу всього сезону.

- Як показує великий футбол Прем'єр-ліга - це крок вперед ...
- Ми також на це щиро сподіваємося. У нас повинно змінитися не тільки назва. Хочемо, щоб було більше порядку в організації та всього необхідного для того, щоб чемпіонат якісно виріс.
Переглядів: 509 | Додав: Andrey | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]