Головна » 2010 » Грудень » 23 » Енергія (Львів) - Кардинал-Рівне 4:4. Непередбачуване екс-дербі
10:52
Енергія (Львів) - Кардинал-Рівне 4:4. Непередбачуване екс-дербі
Саме львівський поєдинок розпочинав 13 тур чемпіонату країни. Якщо подивитись на передматчеві реалії, то було видно, що «Енергія» є фаворитом поєдинку. Все-таки львів’яни зараз показують непоганий футзал, перемігши на виїзді харківський «Локомотив», хоча й у кубку. А «Кардиналу» хотілось перервати свою чотириматчеву програшну серію у чемпіонаті. Ось із такими настроями й підійшли команди до поєдинку.

Перший тайм матчу продемонстрував хто фаворит. «Енергія» більше володіла м’ячем, а рівняни діяли на контратаках. Але все-таки була у діях «енергетиків» якась боязнь, чи то неохочість. Можливо, це зв’язано із невизначеністю, що буде далі, адже багато гравців може піти з команди, коли прийдуть екс-гравці «Тайму». Одним словом, у деяких простих епізодах «енергетики» діяли дещо вальяжно. От на 5-й хвилині Федюк дозволив себе обікрасти, Волянюк втік на побачення із Кардашем, але переграти того не зумів.

А от господарі відкрили рахунок у наступній атаці. Рогачов пробив з правого флангу у ближній кут, а Дєнюжкін не зміг парирувати м'яч. Взагалі, переглядаючи останні матчі у чемпіонаті і кубку країни, кидається в очі те, що голкіпери останнім часом почали пропускати багато таких м'ячів, які мали б ловити. І підводять саме ті кіпери, які вважаються чи не найкращими в країні. Той самий Кардаш пропустив три голи від Клочка метрів із 16-ти, та й Литвиненко у матчі із «Енергією» понапропускав і в ближні кути, і просто м'яч пролітав біля нього. Дєнюжкін також вважався еталоном надійності на початку чемпіонату, а тепер щось багато пропускає. У цьому матчі також вистачало голів, які залишаться на совісті воротарів. Першим із таких став ось цей гол Рогачова.

Та й другий гол забитий у першому таймі також трохи на совісті воротаря. Рогачов обігрався із Петрушиним і несильно проштовхнув м'яч у бік воріт, але Дєнюжкін не встиг скластись. Крім голів вистачало і нереалізованих моментів, як і у однієї, так і в іншої команди. Данилюк і Когут провіряли Кардаша дальніми ударами, а Піддубний не реалізував вихід один на один. У «Енергії» Романов, Тригубець і Бондар провіряли не тільки Дєнюжкіна, а й міцність рамки воріт. Так Романов потривожив стійку, а Бондар перекладину.

За рахунку 2:0 й завершився перший тайм, і після цього якоїсь надцікавої боротьби очікувати після перерви не приходилось. Адже «енергетики» вдома переважно такої переваги не втрачають. Але це був не той випадок. Другий тайм тримав у напруженні всі 20 хвилин.

Після відпочинку головний тренер «Кардиналу» Юрій Баховський випустив н майданчик Сондака, який не грав до перерви. Володимир дійсно освіжив гру гостей. Сондак відразу двічі пробив по воротах: із першим ударом справився Кардаш, а в другому випадку – м'яч пролетів мимо воріт. Але вже через хвилину забити вдалось Чеботарьову. Він точно пробив метрів із 9-ти. От з цього і розпочалась гольова семихвилинка «Кардиналу». Щось схоже «Кардинал» продемонстрував у виїзному матчі із «Імпульсом» з Шостки. Тоді команда також за кілька хвилин у другому таймі все кількома точними ударами все перевернула з ніг на голову. Але тоді суперником була команда першої ліги, а тепер – «Енергія».

Зрівняли рахунок гості на 25-й хвилині. Піддубний пройшов лівим флангом, віддав пас трохи назад Сондаку, той пробив і м'яч якимось чином закотився у ближній лівий кут. Ще один гол, який залишиться на совісті воротаря. А ще через дві хвилини Когут пробив тепер вже з правого флангу, і знову м'яч влітає у ближній кут. Дуже схожий гол, на перший, забитий Рогачовим. Після цього Кардаш покинув ворота і на його місце вийшов Пітуля. Але й він доволі швидко пропустив. Дальню передачу від партнера Сондак не став приймати, а одним дотиком метрів із семи переправив м'яч через Пітулю у дальній кут. Гол, який міг б заслуговувати на звання «гол туру». Ось так чотирма голами за сім хвилин «Кардинал» приголомшив «Енергію».

Звісно, після цього Миколі Сичу прийшлось взяти тайм-аут, щоб ситуація не погіршилась ще більше. Після хвилинної розмови із тренером «енергетики» кинулись відігруватись. І ледь не пропустили гол у свої ворота, але Волянюк не реалізував вихід сам на сам. А от вже у наступній атаці львів'яни заробили пенальті, м'яч влучив у руку Сондаку. До шестиметрової позначки підійшов Рогачов, пробив і Дєнюжкін бере пенальті... Але арбітр Олександр Король, який до речі судив останній матч в кар'єрі, дає перебити шестиметровий, мовляв воротар вийшов із воріт до удару. Після двохвилинної паузи у грі, викликаної протестами гостей, Рогачов все-таки реалізовує удар. Проходить ще хвилина, і Тригубець із гострого кута зрівнює рахунок.

Все розпочинається з початку. «Енергетики» всіма силами хочуть вирвати перемогу, і тим самим залишають простір для контратак. Але надалі воротарі лише виручали. Так Дєнюжкін вийшов переможцем у дуелі із Бондарем і відбив удар Рогачова. На 39-й хвилині Петрушин навіть вийшов у ролі воротаря-катали, але розіграти комбінацію господарям так і не вийшло, вони багато губили сферу, а «Кардинал» також не зміг пробити по порожніх воротах.

Ось таким цікавим і непередбачуваним вийшло екс-львівське дербі.

Категорія: Екстраліга | Переглядів: 607 | Додав: KROKODILLER | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]