Головна » 2012 » Березень » 4 » Єнакієвець - Кардинал-Рівне - 5:2 + ВіДЕО
03:09
Єнакієвець - Кардинал-Рівне - 5:2 + ВіДЕО
 Щоб зберегти шанси на потрапляння на п'єдестал пошани в кінці сезону, вже втратив і так досить багато (деякі фахівці впевнені, що занадто багато) очок «Єнакієвця» потрібно перемагати в кожному матчі. Олег Солодовник і ставить дану конкретну задачу перед підопічними, незважаючи на рейтинг і гідності суперника. Перемагати постійно поки не вдається, але провідна нинішній сезон в Донецьку єнакіївська команда виграла другий домашній поєдинок поспіль.

Зібрали на трибунах донецького СК ДЮСШ № 5 були дещо спантеличені вже на розминці, коли ні в складі, ні на тренерському містку не виявилося головного тренера гостей Сергія Піддубного. Діями гравців у фіолетовій формі, в тому числі і по ходу гри, керував Андрій Паршиков, і молодші партнери його слухалися. Мова не йде про чергову відставку в команді української ліги, просто грає наставник рівненської команди залишився вдома - на лікарняному.

З перших хвилин «Єнакієвець» постарався взяти суперника в оборот, багато пресингував і бив по воротах, але в переважній більшості випадків м'яч застрявав в частоколі ніг захисників. «Кардинал-Рівне» намагався відповідати швидкими контратаками, але синхронності дій гостям катастрофічно не вистачало, тому й паси в нікуди замість націленої передачі на одноклубника. Перший без всяких допусків гольовий момент відбувся на 7-й хвилині, але після удару Сильченко м'яч влучив у ближню штангу. Після цього гості активізувалися, провели кілька осмислених перспективних комбінацій, а удар Маринюка у воротаря став піком цього ігрового відрізка.

Гра в першому таймі йшла без пауз (всього лише 31 «брудна» хвилина), боротьба була динамічною, але для повноти відчуттів не вистачало гола. Це події відбулося на 12-й хвилині, причому «Єнакієвець» забив гол для хрестоматії. Нестерук ввів аут на Юнакова, той переадресував м'яч на дальню штангу на Хурсова, а після прострілу останнього Доманському складніше було не забити. Все було зроблено в чотири торкання. Відкривши рахунок, задоволені собою господарі весело побігли вперед, але нарвалися на жорсткий (в прямому сенсі цього слова) відсіч.

Кінцівка першого тайму обіцяла бути нервовою. Олег Солодовник гучної вимагав «готувати атаки» (дослівно), а не просто насідати на ворота суперника за відчутної переваги у володінні м'ячем. «Кулінари» з господарів вийшли непогані, адже свій другий гол вони забили знову після ауту. Сильченко пробив низом, і м'яч буквально прошив всю рівненську оборону з воротарем разом узяту. Перед самою перервою Андрій Паршиков на правах капітана і виконуючого обов'язки головного тренера «Кардинал-Рівне» на підвищених тонах поговорив з арбітрами, але хіба вони винні, що гості не могли продихнути під пресингом опонента ...

Другий тайм рівненська команда почала з того, що стала чекати нових кроків з боку суперника, а той при перевазі в два м'ячі цілком резонно не ризикував. Господарі довго себе просити не стали, і на 22-й хвилині після ще одного ауту рахунок став 3:0. Замятін віддав на Нестерука, а той пальнув точно в «шістку». «Єнакієвець» і після цього не втратив контроль над м'ячем, але «Кардинал-Рівне» додавав (у кількості ударів вже точно) з кожною хвилиною. При такому тиску нервував єнакіївські футболісти цілком могли і пропустити, але вдалося ... забити і знову після стандарту. На цей раз Юнаков навісив від кутової позначки, а Хурсов красиво зловив м'яч в межах воротарського на підйом - 4:0 на 30-й хвилині.

Після тайм-ауту Денюжкін, який до цього пропустив три перші м'ячі, а потім був замінений на Пітула, повернувся на майданчик і став підключатися до атак в якості п'ятого польового. З взаємодією були серйозні недоліки, але один раз ризикована тактика спрацювала. Денюжкін прострілив з правого флангу, а Когут замкнув дальню штангу. Тепер вже тренерський штаб «Єнакієвця» взяв тайм-аут, після чого Замятін в якості стримуючого фактора став епізодами виходити п'ятим польовим.

Заключні хвилини пройшли в хаотичній боротьбі. Сильченко не потрапив по порожніх рівненським воротам, єнакіївський воротар Мельник заробив жовту картку за шостий для команди фол в середині майданчика, але не дозволив Бондарю себе обіграти при реалізації дабл-пенальті, Нестерук пробив у хрестовину. За 29 секунд до кінця Хурсов ударом другим темпом оформив на свій рахунок гольовий дубль і увірвався в першу десятку кращих бомбардирів поточного чемпіонату, але останнє слово залишилося за гостями. За 18 секунд до фінішу вийшов тільки на стандарт Сагайдаченко не впорався з ударом Бондаря з «точки» (сьомий фол господарів). На прапорці Замятін відправив шостий м'яч у сітку воріт «Кардинала», але судді його не зарахували - на їхню думку, сигнал від секундометриста (сирена чомусь не працювала) був миттю раніше. Господарі заради проформи посперечалися, але ситуація на превеликий скандалу не мала.

Після цієї перемоги «Єнакієвець» обійшов «Кардинал» в турнірній таблиці, а до бронзової позиції, на якій поки розташовується торішній чемпіон «Ураган», всього лише дві перемоги.

Сергій СЕМЕНОВ, Sport.ua

«Єнакієвець» - «Кардинал-Рівне» - 5:2

Анатолій Доманський, 12, Дмитро Сильченко, 16, Віталій Нестерук, 22, Олександр Хурсов, 30, 40 - Юрій Когут, 32, Олександр Бондар, 40
«Єнакієвець»: Андрій Мельник - Євген Юнаков, Валерій Замятін, Віталій Нестерук, Михайло Волянюк - Олександр Хурсов, Анатолій Доманський, Віталій Скорий, Дмитро Сильченко - В'ячеслав Чуднов, Сергій Задорожний
«Кардинал-Рівне»: Віталій Денюжкін (Андрій Пітула, 26-30) - Олександр Бондар, Мар'ян Маринюк, Андрій Паршиков, Віталій Танський - Олександр Басич, Володимир Сондак, Тарас Пріслупскій, Юрій Когут - Володимир Гайдук, Володимир Кручок
Андрій Мельник, 37. - Андрій Паршиков, 34.

Арбітри: Юрій Щепанський (Львів), Олексій Банасько (Фастів)
Категорія: Екстраліга | Переглядів: 658 | Додав: Andrey | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]