Головна » 2011 » Листопад » 29 » Екстра-ліга – шлях до успіху
02:13
Екстра-ліга – шлях до успіху
Аналітичний матеріал журналіста сайту sportinform.com.ua.

Нинішній сезон у елітному дивізіоні вітчизняного футзалу - особливий. Вперше він проходить під егідою Асоціації футзальних клубів Україні під назвою "Екстра-ліга". Відповідний договір про співпрацю та проведення чемпіонату України між Асоціацією міні-футболу України та Екстра-лігою був підписаний 22 серпня 2011 року, напередодні старту чемпіонату України з футзалу в елітному дивізіоні.

Президентські повноваження нині покладено на Степана Зіновійовича Мельничука - людини, здатної вивести вітчизняний футзал на принципово новий рівень, що прагне до позитивних змін в організації проведення змагань серед найсильніших українських команд.

А зовсім недавно, 7 листопада, було зроблено ще один крок вперед - підписано тристоронній договір між Федерацією футболу України, Асоціацією міні-футболу України та Екстра-лігою, згідно з яким право на проведення чемпіонату і Суперкубку України належить Екстра-лізі.

У чемпіонаті України сезону 2011/2012 років беруть участь 7 команд, проте вже в найближчому майбутньому їх кількість буде зростати. В цьому можна не сумніватися, адже одним із пріоритетних завдань Екстра-ліги є розширення кількості команд. Наразі у вищому дивізіоні представлені три команди із Західної України (Львів, Івано-Франківськ, Рівне) та чотири - зі Східної (Харків представлений двома командами, по одній мають Єнакієве і Луганськ).

Виходячи з цього, можна зробити висновок, що далеко не всі регіони України мають представництво в головній футзальної лізі. Зокрема, команди з таких футзальних центрів, як Київ, Донецьк, Дніпропетровськ, Запоріжжя вже в найближчому майбутньому зможуть позмагатися на вищому рівні. Незважаючи на той факт, що в нинішньому сезоні проведення стадії плей-оф досить логічно вважають недоцільним, у наступних чемпіонатах до подібної системи визначення переможця і призерів обов'язково повернуться.

Крім того, Екстра-ліга створює сприятливі умови для клубів, які представляють Україну на міжнародній арені. І гідний виступ івано-франківського "Урагану" в елітному раунді Кубка УЄФА - яскраве тому підтвердження. Також Екстра-ліга, відповідно до потреб національної збірної України, фінансово підтримує проведення навчально-тренувальних зборів команди і участь української дружини в міжнародних турнірах. До числа найближчих цілей відноситься успішний виступ у відбірковому раунді ЧС-2012, а також на континентальній першості, що пройде в січні-лютому майбутнього року в Хорватії.

Ще одним важливим завданням є висвітлення подій, що відбуваються в Екстра-лізі, в засобах масової інформації. Вже сьогодні ряд провідних вітчизняних телеканалів надають сюжети про ігри чемпіонату України. А вже в наступному сезоні керівництво Екстра-ліги планує показувати найцікавіші ігри по телебаченню. У той же час, на сьогоднішній день за допомогою онлайн інтернет-трансляцій висвітлюються ігри поточного чемпіонату.

Велику увагу Екстра-ліга приділяє розвитку інфраструктури, використовуючи при цьому єдиний, комплексний підхід. Будівництво сучасних спортивних залів допоможе провідним українським клубам залучити більшу кількість глядачів на матчі чемпіонату України, що, в свою чергу, призведе до збільшення інтересу до поєдинків вітчизняної Екстра-ліги. І нехай поки ми поступаємося російським і європейським командам в цьому аспекті, позитивні зрушення вже відчуваються.

Отже, Екстра-ліга крок за кроком, послідовно і ефективно виконує головне завдання - сприяє популяризації вітчизняного футзалу.

І сьогодні можна по праву сказати, що цей шлях, безсумнівно, приведе до успіху.

Баграт ГУРДЖЯН, www.sportinform.com.ua

Категорія: Екстраліга | Переглядів: 565 | Додав: Andrey | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]