Головна » 2013 » Лютий » 25 » Бойова нічия на користь суперника
14:46
Бойова нічия на користь суперника
1/8 фінала Кубку України. 22 лютого. «Моноліт» (Харків) – «Енергія» (Львів) – 2:5.
23 лютого. «Лукас» (Кременчук) - «Ураган-2» (Івано-Франківськ) – 7:3.
24 лютого. «Єнакієвець» (Єнакієво) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 2:4, «Епіцентр К3» (Київ) – «Спортлідер+» (Хмельницький) – 6:3, «ОНПР-Укрнафта» (Ахтирка) – «Nik&Ars» (Харків) – 2:8, МФК «Христинівка» – «Львівхолод» (Львів) – 3:4,

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Локомотив» (Харків) – 1:1 (пенальті 7:8)

Попередження: Танський (26, 31) Бондар (28) - Воронін (20), О.Сорокін (33).

Вилучення: Танський – друга жовта.

Голи: Вершинін (40) - Кісєльов (31).

СЕРІЯ ПЕНАЛЬТІ: 0:0 - Маринюк, 0:1 – Камеко, 1:1 – Чернієнко, 1:2 – О.Сорокін, 2:2 – Бондар, 2:3 – Д.Сорокін, 3:3 – Вершинін, 3:3 – Є.Клочко, 4:3 – Дєнюжкін, 4:4 – Журба, 5:4 – Фаренюк, 5:5 – Кісєльов, 6:5 – Паршиков, 6:6 – Сірий, 7:6 – Басич, 7:7 – Федорченко, 7:7 – Когут, 7:8 – Воронін.

Команди чудово вивчили гру один одного, тому ні чим не могли здивувати суперника. Гра визначала учасника «Фіналу восьми» отже була вкрай важливою для обох команд, які поставили за мету поборотися за Кубок України, але, на жаль, далі міг пройти лише один із колективів Екстра-ліги.

Обидві команди розпочали досить обережно, в основному боротьба відбувалася в центрі майданчика і на підступах до воріт, самі ж удари по воротам у першому таймі можна було перерахувати на пальцях однієї руки. І тому не дивно, що до перерви жодній з команд так і не вдалося відзначитися. Гості грали першим номером, а господарі використовували швидкі контратаки, розраховуючи на помилки суперника. Так і закінчився перший тайм – 0:0.

Після перерви гості заграли активніше. Удари Журби і Кісєльова вже на перших хвилинах тайму довелося парирувати Гурко. З 24 хвилини вперше на майданчику з’явився Євген Клочко, його появою Євген Ривкін вирішив освіжити гру і це справді вдалося. Аналогічний хід зробив Сергій Піддубний і в складі рівнян у другій четвірці спочатку з’явився Басич, а згодом і Вершинін, а в заключній п’ятихвилинці ще й Фаренюк.

Якщо до перерви обидві команди набрали в сумі 3 фоли і то лише в другій половині тайму, то активна гра залізничників у дебюті другого тайму примусила захист рівнян нервувати. Спочатку Віталій Танський (2 фол) на 26 хвилині заробив гірчичника, за дві хвилини вже Олександр Бондар (4 фол) побачив перед собою жовте світло. Але на цьому неприємності не закінчилися.

На 31 хвилині Басич робив передачу з центральної лінії і уже згадуваний Євген Клочко підхопив м’яч і помчав до воріт. У районі десятиметрової позначки Віталій Танський зупинив прохід харків’янина і той опинився на підлозі. Після цього Віталій, ніби нічого не трапилося, відправився на лаву запасних, але судді знайшли його і там. Як підсумок друга жовта і автоматично червона (вилучення) картки, а отже 2 хвилини рівняни гратимуть в меншості (до забитого харків’янами м’яча), 5 командний фол і штрафний з місця порушення. Удар Віталія Кисєльова з метрів восьми у правий кут і рахунок – 1:0 на користь «Локомотиву». Відповідно гра в меншості, чи на щастя, чи навпаки, але на цьому таки і завершилася.

Здобувши перевагу, харків’яни почали більше думати про захист воріт. Кардиналівці не дивлячись на 5 зароблених фолів, почали діяти активніше. На 37 хвилині обидві команди зрівнялися за фолами – 5:5. Головний тренер рівнян за 3 хвилини 52 секунди до кінця бере хвилинну перерву, після якої на майданчику в ролі 5 польового з’являється Віталій Дєнюжкін. І потрібно відмітити, що згодом цей тренерський хід приніс користь.

Спочатку Піддубний, перехопивши в центрі майданчика м’яч у Вороніна, ледь не опинився віч-на-віч з Литвиненко, але далеко відпустив м’яч, і голкіпер залізничників випередив граючого тренера. Згодом удар Чернієнка з ліва спочатку Дмитру довелося відбивати ногою, а вже наступний постріл Андрія прийшовся повз дальню праву стійку. Між цими ударами Литвиненко пробив по порожнім воротам, але м’яч про стрибав повз праву стійку. І ось нарешті за 58 секунд до фінального свистка Віталій Дєнюжкін пасує на ліво на Піддубного, той далі на Маринюка. Мар’ян повертає назад м’яча голкіперу в центр майданчика і той миттєво прорізає захист суперника передачею на праву стійку на Вершиніна, Олександр підставляє ногу і метрів з 2-3 пробиває між голкіпером і ближньою правою стійкою воріт – 1:1. Нічия і попереду трохи менше хвилини.

Потрібно відмітити випадковість появи Олександра в першій четвірці. Справа в тому, що після останнього удару Чернієнка – Андрій зазнав ушкодження, і Олександру довелося його замінити. Хто б міг подумати, що ця заміна принесе користь господарям. Звісно, що гравець одразу потрапив в обійми партнерів по команді, які досить таки тривалий час вітали оди одного з успіхом.

Після встановлення статус-кво, рівняни надто не мудрували. Спочатку подовгу розігрували м’яч на своїй половині, а на завершення кинувши в бій Піддубного і Вершиніна, а коли м’яч повернувся на нашу половину, Маринюк вирішив протримати його майже 20 секунд. Ніхто з суперників так і не наважився атакувати Мар’яна і суддівський свисток сповістив про закінчення основного часу та про визначення переможця в серії післяматчевих пенальті.

Першими пробивали рівняни. До м’яча підійшов Маринюк, а місце у воротах зайняв Литвиненко, удар Мар’яна і м’яч, струсонувши ворота, відскочив від стійки – 0:0. Камеко б’є у правий верхній кут під поперечину і м’яч від неї перетинає лінію воріт. А далі пішли точні удари Чернієнка, Олександра Сорокіна, Бондаря (Іванюку), Дмитра Сорокіна, Вершиніна (Іванюку). А ось четвертий удар харків’ян у виконанні Євгена Клочка - Івану Гурку вдалося парирувати – 3:3. Дєнюжкін забиває з пенальті і виводить рівнян вперед, але Журба зрівнює рахунок основної серії і розпочинається боротьба до першої помилки. Фаренюк і Кисєльов точні. Паршиков пробиває Іваняка, а Сірий - Дєнюжкіна, який вперше в серії захищав ворота. Басич забиває Литвиненку, а Дмитро Федорченко пробиває Гурка. І ось до м’яча підходить Юрій Когут, розбігається і послизнувшись навіть не б’є, а просто штовхає м’яч у ноги розтягнувшомуся в шпагаті Литвиненку. Отже удар Вороніна може стати вирішальним і Олександр не підвів партнерів. Точний потужний постріл у лівий кут і рахунок - 8:7 на користь «Локомотиву».

Ну що ж рівняни зробили все що могли, але у футбольній лотереї щастя посміхнулося гостям. Кардиналівці двічі схибили – перший удар Маринюка прийняла стійка, а дев’ятий удар у Когута явно не вийшов, а ось залізничники схибили лише раз м’яч після удару Євгена Клочка притис до підлоги Іван Гурко. Ну що ж, тепер рівнянам доведеться зосередитися лише на чемпіонаті, а харків’яни продовжать боротьбу за Кубок у «Фіналі восьми» в Луганську.

Отже команди «Енергія», «Лукас», «Ураган», «Епіцентр К3», «Локомотив», «Nik&Ars», «Львівхолод» вийшли до «Фіналу восьми»! Заключний матч цієї стадії турніру «Київ-НПУ» - «ЛТК» (Луганськ) відбудеться 1 березня.
Категорія: Новини клубу | Переглядів: 838 | Додав: Andrey | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]